ÄNTLIGEN: UFC kommer att börja hålla galor med fans – börjar snart!

✔ UFC byter till nytt ställe!

För första gången sedan mars 2020 kommer UFC att anordna en gala med fans närvarande.

Årets tre första UFC-galor kommer att gå av stapeln på Etihad Arena och inte på Flash Forum som under 2020. Det betyder att UFC också kommer kunna ha ett begränsat antal åskådare på plats. Det är dock ännu oklart exakt hur många fans som kommer att få tillgång till live-matcherna

De tre galorna som med hundra procent säkerhet kommer att hållas på Etihad Arena är följande:

  • 16 januari: UFC on ABC: Holloway vs. Kattar
  • 20 januari: UFC on ESPN: Chiesa vs. Magny
  • 23 januari: UFC 257: Poirier vs. McGregor 2

Missa inte: 


Dana White vill inte kompromissa med UFC-fans

UFCs samarbete med Abu Dhabi har visat sig vara ett genidrag för organisationen. Medan många andra sporter och MMA-organisationer tvingats stänga ned lyckades UFC snabbt säkra ett sätt att fortsätta sina galor.

Sedan början av maj har alla galor utom tre hållits på Flash Forum i Abu Dhabi eller på UFC Apex i Las Vegas. UFC-chefen Dana White sade att han inte är intresserad av att arrangera evenemang på arenor som han inte kan fylla.

 – Jag kommer att stanna här vid [UFC] Apex istället för att gå någonstans där vi inte kan vara fullsatta, sa White i november. Jag tänker inte ta en arena med 10 000 sittplatser och endast sälja 5000 biljetter. Då stannar jag hellre (i Las Vegas).

 

 

Med två besök på “Fight Island” under 2020 så kommer nu Etihad Arena att bli den nya platsen på Abu Dhabi. Först ut är en gala där ex-mästaren Max Holloway tar sig an Calvin Kattar i huvudmatchen.

Bara fyra dagar senare kommer en gala som toppas av Michael Chiesa vs Neil Magny. Den stora finalen kommer att bjuda på Conor McGregors efterlängtade retur till buren. “The Notorious” McGregor tar sig an den tidigare interimmästaren i lättvikt Dustin Poirier.

Med tanke på att McGregor är organisationens största dragplåster så välkomnas nyheterna med glädje. Av UFCs fem mesta sålda PPV-galor så har “The Notorious” McGregor varit med i fyra av dem. Trots publik så kommer dock UFC förlora mångmiljonbelopp i biljettintäkter.

Istället kommer UFC att fokusera på intäkter från live-streaming. Akta dig dock från att streama illegalt, enligt UFC-chefen White så har han en överraskning åt alla som vägrar betala för att se galorna!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara