Foto: Mazdak Cavian

Är helgens UFC-fight Vitor Belforts sista? Inte enligt hans kontrakt

Det är nu bekräftat att Vitor Belfort har en match kvar på sitt UFC-kontrakt. Det betyder att vi kanske får se "The Phenom" i UFC-buren snart igen.

Det är inte alltid lätt att följa med i Vitor Belforts liv. Ena sekunden stapplar han vinster på hög och utmanar om bältet och i nästa sekund förlorar han tre raka och pratar om pension.

Det såg dock ut som att helgens match mot Nate Marquardt skulle bli Belforts sista. Han bekräftade uppgifterna till MMA Fighting och sade att hans kropp inte var densamma:

“It’s time to end this chapter as a professional fighter,” sade Belfort till MMA Fighting. “My body is not the same anymore for training. It’s too much pain. I did more than 14 surgeries. I left everything in the Octagon. I’m sad because I didn’t give the win to my fellow Brazilians, but it happens.”

Har en match kvar på kontraktet

Efter att MMA-veteranen bekräftat att nästa match skulle bli hans sista så började det spekuleras fritt i vem han skulle komma att möta. Belfort sade själv att han ville möta den före detta WWE-stjärnan CM Punk och även Anderson Silva var på tal.

Det blev dock till slut Marquard som klassades som Belforts sista motståndare men det dröjde inte långt innan Belfort började underminera sina egna uttalanden.

”I will leave the UFC, but I’ll continue competing. Fight is my passion. Too bad that MMA hasn’t become a serious sport yet. Maybe I’ll help change this scenario.” sade Belfort till Veja Rio

Nu står det klart att Belfort har en match kvar på sitt UFC-kontrakt. Uppgifterna kom först från den brasilianska MMA-sidan Combate och nu har uppgifterna bekräftats av MMA Fighting.

Det är ännu inte klart om Belfort kommer tävla ut sitt kontrakt men med tanke på hur det låtit under den senaste tiden så kan vi nog räkna med att “The Phenom” kommer vilja stiga in i buren snart igen, oavsett resultat i helgen.

 

Vill du fortsätta se “The Phenom” i buren?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC 212

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Headown
    3 June 2017 at 08:12

    Nej tack, han har gjort sitt.

  • Svara