Årets avslut? Norrmannen tokknockad på afrikanska MMA-galan

🎥VIDEO + TEXT✅ Kandidat för årets knockout?✅ Se den virala videon här på MMAnytt!✅ Knockouten stal showen från galans titelmatch

I helgen fick UFC 230 av stapeln, och tog plats i rubriker MMA-världen över. Det överskuggade den mindre, sydafrikanska galan; EFC: Africa 75 – kontinentens största MMA-organisation. I galans huvudmatch vann den forne TUF-fightern Nkazimulo Zulu titelmatch mot Gary Joshua, men det var en annan match som blev den överlägset mest spektakulära.

WOW! Check Out This Insane Knockout From Earlier Today At EFC 75

WOW! Check Out This Insane Knockout By Mzwandile Hlongwa From Earlier Today At EFC 75Video Credit: @EFC

Publicerat av MMA 24/7 Lördag 3 november 2018

På huvudkortet möttes sydafrikanen Mzwandile Hlongwa (4-0, 1 NC) och norrmannen Torbjörn Madsen (5-1) i en match som tog slut drygt en minut in i den första ronden. I en sekvens som börjat spridas viralt på internet knockar Hlongwa motståndaren med en spektakulär spinning back fist som får norrmannen att stelna till direkt.

Knockouten innebar Madsens första förlust – en fighter som hittills imponerat med fem raka vinster på avslut. För Hlongwa blev segern hans tredje raka på knockout, samt andra på T/KO i första ronden.

Utöver ovannämnda Zulu så har EFC: Africa även producerat fighters som Gareth McLellan och Ruan Potts, som gick vidare till att tävla i UFC – ingen av dem är dock kvar i dagsläget. Hlongwa är fortfarande ung i sin karriär men vid fortsatta prestationer som detta lär det inte dröja länge innan han intar en större organisation.

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara