Ariel Helwani tror att det kan bli ett stort uttåg av UFC-fighters i 2022

✔ Francis Ngannou kan bli först att lämna organisationen efter huvudmatchen i januari!

MMA-journalisten Ariel Helwani har på sin podcast The MMA Hour nyligen diskuterat möjligheten av ett stort uttåg av stjärnfighters från UFC.

Ett flertal faktorer, bland annat framgången av kändisboxning och av andra kampsportsorganisationer, har lett till en het debatt om fighterlön i världens största MMA-organisation. Chefen Dana White har hävdat att det är media som ansvarar för kontroversen, och att atleterna själva är nöjda med lönen.

Trots det är det många fighters, bland annat tungviktsmästaren Francis Ngannou, som riktat skarp kritik mot fighterlönen på senare tid.

Det var inte särskilt länge sedan då White skröt om organisationens bästa finansiella år någonsin. Trots rekordinkomsten har UFC dock valt att öka priset för pay-per-views med 5$ (ca 44 kr). Lägre rankade fighters i organisationen kan dessutom i dagsläget få så lite som 12,000$ (ca 107,000 kr) i kompensation för att de riskerar liv och lem i buren.

Stjärnorna får givetvis långt högre betalt än så, men jämför man lönerna med toppatleter i sporter såsom boxning eller amerikansk fotboll är det lätt att förstå varför många UFC-mästare och stjärnor känner sig missnöjda.

I år befinner sig flertalet kända fighters på deras respektive kontrakts sista match. UFC-fighters såsom Ngannou, mellanviktsmästaren Israel Adesanya, samt stjärnorna Nate Diaz och Conor McGregor kommer snart att ha avslutat sina kontrakt med organisationen. Huruvida alla dessa atleter signerar med organisationen igen är oklart, särskilt med tanke på de pengar som stjärnorna eventuellt kan dra in hos andra organisationer.

Det här hade Helwani att säga om saken:

– Kan ni föreställa er i 2022, att vi möts med ett scenario då [Adesanya] kan avsluta sitt kontrakt, Diaz avslutar sitt kontrakt, Conor McGregor avslutar sitt kontrakt, Francis Ngannou avslutar sitt kontrakt. Fundera på det för ett ögonblick. Tänk på hur stora de namnen är. Tänk på den makt som de har. Det skulle kunna bli spännande tider.

– Det genialiska med UFC är att de inte låter fighters nå slutet av kontraktet eftersom de vill låsa upp dem innan dess. Innan de får möjligheten att testa sig fram som fri agent. Tänk om (atleterna) spelar korten rätt och lyckas göra det? Spännande tider.


HETAST JUST NU


Francis Ngannou kan vara först att lämna organisationen

Tungviktsmästaren Ngannou kommer snart att försvara titeln mot interimmästaren och forna träningspartnern Ciryl Gane på UFC 270. Han har endast en match kvar på kontraktet, vilket inte är vanligt förekommande för UFC-mästare. Han har dock varit tydlig med att han inte är intresserad av att slåss för endast 500,000 eller 600,000 dollar (ca 4.4-5.3 miljoner kronor) något längre.

Han har tänkt kräva en miljonlön (i dollar) av organisationen och vill dessutom ha möjligheten att boxas ifall han signerar ett nytt kontrakt. UFC har dock inte haft en särskilt bra relation med Ngannou på senare tid, och det är inte säkert att de lyckas nå en överenskommelse med atleten innan kontraktet avslutas. Ngannou kan eventuellt röra sig vidare till boxning eller någon annan MMA-organisation i 2022.

Lyckas Ngannou besegra Gane blir situationen ännu mer komplicerad, eftersom fighters har en förlängningsklausul som aktiveras ifall de är mästare. Det kan leda till en hel del drama efter UFC 270!

Tror du att dessa kända fighters lämnar UFC i 2022?

 


Missa inte: UFC Vegas 46: Kattar vs. Chikadze – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...