Ariel Helwani tror att det kan bli ett stort uttåg av UFC-fighters i 2022

✔ Francis Ngannou kan bli först att lämna organisationen efter huvudmatchen i januari!

MMA-journalisten Ariel Helwani har på sin podcast The MMA Hour nyligen diskuterat möjligheten av ett stort uttåg av stjärnfighters från UFC.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.45
Ketlen Vieira - 2.90
Bethard

Ett flertal faktorer, bland annat framgången av kändisboxning och av andra kampsportsorganisationer, har lett till en het debatt om fighterlön i världens största MMA-organisation. Chefen Dana White har hävdat att det är media som ansvarar för kontroversen, och att atleterna själva är nöjda med lönen.

Trots det är det många fighters, bland annat tungviktsmästaren Francis Ngannou, som riktat skarp kritik mot fighterlönen på senare tid.

Det var inte särskilt länge sedan då White skröt om organisationens bästa finansiella år någonsin. Trots rekordinkomsten har UFC dock valt att öka priset för pay-per-views med 5$ (ca 44 kr). Lägre rankade fighters i organisationen kan dessutom i dagsläget få så lite som 12,000$ (ca 107,000 kr) i kompensation för att de riskerar liv och lem i buren.

Stjärnorna får givetvis långt högre betalt än så, men jämför man lönerna med toppatleter i sporter såsom boxning eller amerikansk fotboll är det lätt att förstå varför många UFC-mästare och stjärnor känner sig missnöjda.

I år befinner sig flertalet kända fighters på deras respektive kontrakts sista match. UFC-fighters såsom Ngannou, mellanviktsmästaren Israel Adesanya, samt stjärnorna Nate Diaz och Conor McGregor kommer snart att ha avslutat sina kontrakt med organisationen. Huruvida alla dessa atleter signerar med organisationen igen är oklart, särskilt med tanke på de pengar som stjärnorna eventuellt kan dra in hos andra organisationer.

Det här hade Helwani att säga om saken:

– Kan ni föreställa er i 2022, att vi möts med ett scenario då [Adesanya] kan avsluta sitt kontrakt, Diaz avslutar sitt kontrakt, Conor McGregor avslutar sitt kontrakt, Francis Ngannou avslutar sitt kontrakt. Fundera på det för ett ögonblick. Tänk på hur stora de namnen är. Tänk på den makt som de har. Det skulle kunna bli spännande tider.

– Det genialiska med UFC är att de inte låter fighters nå slutet av kontraktet eftersom de vill låsa upp dem innan dess. Innan de får möjligheten att testa sig fram som fri agent. Tänk om (atleterna) spelar korten rätt och lyckas göra det? Spännande tider.


HETAST JUST NU


Francis Ngannou kan vara först att lämna organisationen

Tungviktsmästaren Ngannou kommer snart att försvara titeln mot interimmästaren och forna träningspartnern Ciryl Gane på UFC 270. Han har endast en match kvar på kontraktet, vilket inte är vanligt förekommande för UFC-mästare. Han har dock varit tydlig med att han inte är intresserad av att slåss för endast 500,000 eller 600,000 dollar (ca 4.4-5.3 miljoner kronor) något längre.

Han har tänkt kräva en miljonlön (i dollar) av organisationen och vill dessutom ha möjligheten att boxas ifall han signerar ett nytt kontrakt. UFC har dock inte haft en särskilt bra relation med Ngannou på senare tid, och det är inte säkert att de lyckas nå en överenskommelse med atleten innan kontraktet avslutas. Ngannou kan eventuellt röra sig vidare till boxning eller någon annan MMA-organisation i 2022.

Lyckas Ngannou besegra Gane blir situationen ännu mer komplicerad, eftersom fighters har en förlängningsklausul som aktiveras ifall de är mästare. Det kan leda till en hel del drama efter UFC 270!

Tror du att dessa kända fighters lämnar UFC i 2022?

 


Missa inte: UFC Vegas 46: Kattar vs. Chikadze – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.06
David Lemieux - 9.50
Bet365

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...