Arrangerade Rizin Fighting Federation en läggmatch?

Rizin Fighting Federation arrangerade sin första gala tidigare under dagen. Nu börjar det cirkulera flera diskussioner om läggmatcher var inblandade. Du kan se videon här nedan och göra din egen bedömning.

Tidigare under dagen arrangerade den nya japanska organisationen Rizin Fighting Federation sin första. Nu börjar flera diskussioner dyka upp på sociala medier om matchen mellan Satoshi Ishii och Jiri Prochazka.

Den japanska MMA-scenen har sitt ursprung ur fribrottningsscenen i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. Inom fribrottningen finns det tre typer av matcher. Läggmatch(Fix) där den ena fightern förlorar matchen medvetet utan motståndarens kännedom, uppvisningsmatch(Work) där både fighters vet vad som kommer hända och slutligen en shoot där det är en legitim match mellan båda.

När MMAn växte fram i Japan följde även läggmatcherna med. Japanska fighters som blivit kända genom sina uppvisningsmatcher lyckades inte slå igenom i shootmatcher och istället för att bygga karriären såg arrangören till att de gick flera läggmatcher.

Slutet på den kontroversiella matchen från Rizin FF kan du se här nedan:

Var det en läggmatch?

Kategorier
Rizin Fighting FederationSatoshi IshiiSenaste NyttZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • TheVobb
  29 December 2015 at 06:59

  Knäna som han tryckte dit på slutet såg ut att träffa riktigt, men det andra innan såg misstänksamt oäkta ut…

 • Peter Andersson
  29 December 2015 at 07:57

  Sparken i början när han träffar med änden av foten på arbågen borde ju inte fått sån effekt kan man ju tycka.

  • Erik Svanborg
   29 December 2015 at 08:45

   Tycker även hans ramlande efter sparken har lite italiensk fotbollsspelare över sig. Förstår om detta blivit en snackis. Knäna ser inte så sköna ut dock.

   • Peter Andersson
    30 December 2015 at 09:20

    Don’t get me started on fotboll… :P

  • tojo77
   29 December 2015 at 08:53

   Ja, hans huvud rycks åt sidan en stund efter smällen. Misstänkt helt klart. Ser ut som om effekten förstärks av Ishii.

 • Lallarn
  29 December 2015 at 10:04

  Jag tror helt enkelt att det är Ishii som är kass. En annan sak som talar emot detta är att Ishii är olympisk guldmedaljör, vore skumt att ta in en okänd tjeck och låta honom vinna.

  • Kenny Starfighter
   30 December 2015 at 07:47

   Håller med där

 • david21ss .
  30 December 2015 at 01:14

  Vaaa han träffar ju med slutet av foten i bakhuvudet då tappar man balansen. Sen kanske han var trött osv INTE uppgjord herregud folk alltså.

  • Richiem
   31 December 2015 at 12:08

   Han blir träffad på armen. Tittade du ens på videon?

 • Rymdreptilen
  30 December 2015 at 04:25

  “Har försökt få tag på en expert inom området; Eddy Bengtsson, för en kommentar – fick ett mail istället som verkade gälla frågor kring oljebyte, IFK Göteborg och att man visst kan bli knockad av en jabb som träffar på underarmen. Det var trots allt Fedors brorsas jabb!”

 • Svara