Återupplev historiska krossen – inför Conor McGregors comeback!

✔ Är detta Conor McGregors bästa prestation någonsin?

Conor McGregor blev inte den superstjärnan han är idag förrän mötet med dåvarande lättviktsmästaren Eddie AlvarezUFC 205 i november 2016.

Vid det tillfället var McGregor fjäderviktsmästare med uttalade ambitioner om att bli dubbelmästare i UFC, något många tvivlade på. Förvisso hade han lyckats med det ett par år tidigare i Cage Warriors, men motståndet i UFC var onekligen tuffare.

Huvudmatchen på UFC 205 var en avgörande match som skulle utsäga hur mycket av McGregors framgång var baserad på talang och hur mycket som utgjordes av hype och personlighet. Nu har UFC släppt hela matchen i sin helhet, som kan ses nedan.


MISSA INTE: UFC 257: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2 – Matchkort, Tider och Info


På papper utgjorde Alvarez kanske det bästa motståndet som McGregor mött vid det tillfället. Lättviktsmästaren satt på en vinstsvit på tre matcher, inklusive segrar över de forna mästarna i UFC respektive Strikeforce; Anthony Pettis och Gilbert Melendez. Utöver det hade Alvarez nyligen brutalt knockat Rafael dos Anjos för att vinna UFC-titeln.

Mötet mellan McGregor och Alvarez blev dock inte alls så jämnt som många trott. Irländaren sänkte Alvarez tre gånger i den första ronden och var i stort sett ohotad under hela matchen.

I den andra ronden höjde McGregor tempot och stod emot den regerande mästarens brottning för att hålla matchen stående. Med distansen väl etablerad fick McGregor in en perfekt fyrslagskombination som sänkte Alvarez. Domaren klev in kort därefter.


RELATERAT:


Historisk vinst

När McGregor vann titeln blev han den första fighter att samtidigt hålla i två UFC-titlar – en historisk händelse. Fighters som Daniel Cormier och Amanda Nunes har sedan dess också gått vidare till att vinna och hålla i två UFC-titlar samtidigt. Efter UFC 205 blev McGregor dock fråntagen bägge sina titlar på grund av inaktivitet.

Nu väntar en returmatch mot Dustin Poirier för McGregor. Herrarna möts i huvudmatchen på UFC 257 den 23:e februari på Fight Island. McGregor var senast aktuell i ännu en totalkross, denna gång över Donald “Cowboy” Cerrone UFC 246, medan Poirier senast slog Dan Hooker i ett femronderskrig i somras.

 

Hade Conor McGregor vs Eddie Alvarez 2 varit lika ensidig?

 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara