Tränaren avslöjar: Israel Adesanya hade STORA planer om han vunnit i helgen

✔ "Vi skulle gå hela vägen!"

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya utmanade om lätt tungviktstiteln under helgens UFC 259, men lyckades inte ta sig hela vägen.

Hade “The Last Stylebender” lyckats besegra Jan Blachowicz så hade han skrivit modern UFC-historia. Han hade fortsatt sitt obesegrade segertåg och blivit den femte dubbelmästaren i den världsledande organisationen.

Blachowicz skulle dock segra via enhälligt domslut och satte stopp för Adesanyas planer. Men han blev inte bara första man att besegra Adesanya, han hejdade också nyzeeländarens nästa stora steg: att gå upp till tungvikt!

I en intervju med Fight Nation avslöjade Adesanyas tränare Eugene Bareman vad planen. var – om “The Last Stylebender” vunnit.

 – Om vi vann [lätt tungviktstiteln] så skulle vi gå hela vägen. Vi tänkte: ”varför sluta här?” Så planen var att gå upp [till tungvikt]. Det hade ingenting med Jon Jones att göra.RELATERAT


UFC: Israel Adesanya vs Stipe Miocic

Om Adesanya hade lyckats besegra Blachowicz så var han dock inte beredd att möta vemsomhelst i tungviktsklassen.

“The Last Stylebender” är god vän med Francis Ngannou, som är inplanerad att möta tungviktsmästaren Stipe Miocic den 27 mars.

 – Israel har redan sagt att han är alldeles för bra kompis med Francis Ngannou för att möta honom, fortsatte Bareman. Men om Miocic hade vunnit, då hade vi kört hela vägen, hundra procent!

– Vi skulle gått från [lätt tungviktstiteln] till nästa titel, vinnaren av Miocic vs Ngannou.

Förlusten gjorde att Adesanyas eventuella flytt upp till tungvikt inte längre är särskilt aktuell. Han hade bland annat pratat om att möta ex-mästaren Jones, som ska göra sin tungviktsdebut i sommar.

Jones stängde dock dörren för supermatchen när han under helgens titelmatch hånade Adesanyas prestation. Bareman poängterade dock att Jones aldrig var huvudmålet.

 – Vi hade inte börjat planera för Jon Jones än. När vi planerar Israels karriär så finns inte [Jon Jones] med i något av dessa beslut.

– Så ja, om vi besegrade Blachowicz, skulle vi försöka göra det som aldrig gjorts tidigare, om Miocic vunnit. I en perfekt värld, och jag tror att UFC skulle ha bönat och bett oss, så skulle vi ha fått vinnaren av Miocic vs Ngannou. Det skulle varit vår nästa match.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...