Avslöjar postern för UFC 223 att McGregor blivit av med titeln? Kolla noga!

✅ Den officiella affischen för storgalan avslöjar en intressant detalj ✅ Vad säger detta om Conor McGregors mästarstatus?

Nyligen släpptes den officiella postern för storgalan UFC 223: Ferguson vs. Khabib, som äger rum i Brooklyn, New York, den sjunde april.

Du kanske inte reagerade på det vid första anblick, men denna affisch är mer intressant än vad många kanske tror…

Huvudmatchen, där interimmästaren Tony Ferguson gör upp mot nummer 2-rankade Khabib Nurmagomedov, presenteras nämligen som “world lightweight championship”. Ordet “interim” lyser med sin frånvaro – trots att UFC-stjärnan Conor McGregor är den regerande mästaren.

Blir Conor McGregor av med bältet?

Frågan är vad detta innebär för McGregors mästarstatus. Jämför man exempelvis denna poster med affischen för UFC 221, där Yoel Romero möter Luke Rockhold i en match om interimbältet i mellanvikt, ser man en stor skillnad då ordet “interim” står klart och tydligt.

Redan vid presskonferensen inför UFC 223 hävdade UFC:s vd Dana White att Ferguson vs. Nurmagomedov var en titelmatch med det “riktiga” lättviktsbältet på spel. Samtidigt vägrade han dock att svara på om McGregor blivit av med titeln som den regerande mästaren – vilket förstås skapade en stor förvirring.

Den forne mästaren Eddie Alvarez har en intressant teori om vad som ligger bakom UFC:s märkliga agerande och både Ferguson och Nurmagomedov har själv kommenterat saken. Även om allt fortfarande är något oklart så kanske denna poster kan vara ytterligare en ledtråd.


RELATERAT: Dana White pressar Conor McGregor med ett ultimatum


Tror du att Conor McGregor blir av med bältet?

Kategorier
Conor McGregorSenaste NyttUFC 223

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.