Avslöjat: Dana White sabbade superfight för George St-Pierre

✔ "Jag har ringt Dana minst fem gånger"

En boxningsmatch mellan George St-Pierre och Oscar De La Hoya var på väg att bli av men UFC-chefen Dana White stoppade dem planerna, enligt Triller-chefen Ryan Kavanaugh.

I ett inlägg på instagram meddelade Triller-chefen följande;

– Dana White och UFC blockerade nyss en match mellan GSP och Oscar De La Hoya. Jag har ringt Dana minst fem gånger för att få det att fungera för båda parterna, han har inte ens artigheten att svara.

MMAjunkie bekräftade att förhandlingarna hade ägt rum, och att St-Pierre var De La Hoyas valda motståndare för sin återkomst. UFC ville inte ge St-Pierre tillstånd att gå den matchen på grund av att han fortfarande är under kontrakt med UFC, och han behöver ett godkännande från UFC för att kunna tävla i andra organisationer.


Se inlägget från Kavanaugh här nedan.


HETAST JUST NU


Dana White godkände Ben Askrens försök på boxning

När Ben Askren fick chansen att gå en boxningsmatch mot Jake Paul och frågade UFC om godkännande fick han det. White kunde ha stoppat den matchen också, eftersom Askren likt GSP fortfarande var under kontrakt med UFC. Dock valde White att ge Askren sin tillåtelse.

White har en skrikig historia med mycket gräll när det kommer till hans relation med De La Hoya. Det kanske var en av orsakerna till att White inte ville bevilja matchen mellan honom och St-Pierre.

För St-Pierre betydde det här att ytterligare en möjlig retur till kampsport gick i kras. Han har inte tävlat sedan titelmatchen mot Michael Bisping i november 2017, då han vann på submission i tredje ronden.

Tror ni att vi får se GSP slåss igen?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhiteGeorges St. PierreSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...