Badou Jack (vänster) och Floyd Mayweather (höger). Foto: Mark J. Rebilas/Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Badou Jack föll i titelfighten: “Floyd Mayweather skakade på huvudet”

✅ Inget nytt mästarbälte för svenske världsstjärnan ✅ Kritiken: "Smutsig bransch"

Under natten var det återigen dags för den svenske toppboxaren Badou Jack att gå en ny stor titelfight. Detta när han utmanade kanadensaren Jean Pascal om WBA:s världstitel och WBC:s silverbälte i lätt tungvikt.

Det kom att bli en intensiv och underhållande fight som svängde fram och tillbaka. Bägge fighters golvade varandra och Pascal var den som dikterade inledningsvis, varpå Jack började ta över mer efter halva matchtiden och avslutade starkt.

Efter full tid stod det klart att Jack återigen fallit på målsnöret med en knapp poängförlust. Pascal erhöll nämligen segern via delat domslut med siffrorna 114-112 på två poängkort, medan den tredje domaren hade samma siffror till Jacks fördel.

– Jag trodde att jag vann, men jag kanske har fel. Det kanske är mig det är fel på. Jag vill ha en returmatch, sade en besviken Badou Jack i ringen, direkt efter att domslutet ropats ut.

Agenten vansinnig: “Känns helt ofattbart”

Det kontroversiella domslutet rörde upp irriterade känslor – inte minst inom Jacks egna team.

– Vad kan man säga? Det här känns helt ofattbart. Det är en smutsig bransch. Kanske beror det på att Badou kommer från Sverige som är ett litet land, kanske beror det på kopplingen till Floyd Mayweather (Jacks promotor, reds anm). Det är mycket inom boxningsvärlden som sker bakom stängda dörrar, säger agenten Arash A. Naderi till SVT Sport.

Naderi menar att det är tröttsamt hur domarna gång efter gång dömer bort Jack.

– Det här är fjärde gången det drabbar Badou. Det räcker nu. Jag personligen kanske är partisk, men allt jag har hunnit läsa i media och på sociala medier är att Badou vann. Och ni hörde hur publiken buade, säger Naderi och fortsätter:

– Jag tittade på Floyd efter matchen och ropade till honom, men han skakade bara på huvudet. Han kunde inte förstå vad som hade hänt. Det var helt sjukt.


RELATERAT: Skandalscener inför KSI vs Logan Paul 2 – svenske världsstjärnan mitt i kaoset!


Vad säger ni läsare? Borde Badou Jack ha vunnit? Kommentera!

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara