Badou Jacks efter sin oavgjorda match: “Jag avslutade starkare. Jag vann fighten”

I helgen tog sig Badou Jack an James DeGale i en upphettad match som bjöd på förstklassig underhållning. Mötet slutade oavgjort men det var ett beslut som varken Jack eller DeGale var villiga att acceptera.

Det såg ut att bli en tidig kväll när Badou Jack (20–1–3) mötte britten James DeGale i ett efterlängtat möte. Svensken blev tidigt nedslagen men lyckades vända matchen och avslutade mycket starkt genom att knocka en märkbart trött DeGale.

Matchen slutade oavgjort och det var ett resultat som upprörde Jack som tyckte han vann klart och tydligt:

“Titta på hans ansikte. Jag slog ut två tänder på honom. Och knockade nästan domaren också” sade Badou om matchen och skojade om hur han träffade domaren Arthur Mercante i slutsekunden av femte ronden.

Det var inte första gången som Jack går en oavgjord match och han sade att han nästa gång tänker gå för knock:

“Det är tredje gången som jag har fått ett oavgjort resultat jag inte håller med om. Jag är den så kallade hemmafajtern och ändå händer det. Nästa gång måste jag få en knock out” sade Badou Jack. “Jag behövde gräva djupt och försöka knocka honom och avsluta starkt. Jag avslutade verkligen starkt och om det inte vore för knocken så hade det blivit ett annat resultat.”

Även på presskonferensen efteråt var Jack upprörd över resultatet medan DeGale var på sjukhuset. Svensken passade även på att avslöja att han vill gå upp till lätt tungvikt för att slippa banta och tjäna mer pengar.

“Vi får se vad som händer nu jag ska snacka med Floyd. Det här skulle ha varit min sista match i den här viktklassen. Vi får se som sagt, jag är fortfarande världsmästare” sade Jack till SVT

 

Vad tyckte du om resultatet?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Badou JackSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
5 Kommentarer
 • Ashkan De Lavar
  15 January 2017 at 11:32

  Tycker lite synd om Badou. Att ha 3 draws på sitt record på 24 matcher är väldigt ovanligt. Tyckte han vann denna matchen med 1-2 ronder. Hans match mot lucian bute vann han också (den gången var det väldigt övertygande). Tråkigt. Men mycket bra match och gala.

 • Batman
  15 January 2017 at 12:28

  Badou gjorde en bra insats! Jag tyckte att Badou vann den här fighten (men samtidigt är jag inte helt opartisk). Hur som helst, respekt till Badou!!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  15 January 2017 at 12:58

  Jag tyckte det va en domarskandal!

 • Erik Hellborg
  15 January 2017 at 03:55

  Kändes inte som nåt
  Skandaldomslut. Väldigt jämn fajt. Men med Badous knockdown i sista trodde jag han hade grejat segern.

  Spännande med LHW framöver.

 • JonteB
  15 January 2017 at 10:37

  Skandal att det blev oavgjort trots att Badou tydligen knockade DeGale…

  Jag kan inte boxning bra nog egentligen men jag tyckte helt klart det kändes som domslutet borde gått Badous väg.

 • Svara