Badou Jacks efter sin oavgjorda match: “Jag avslutade starkare. Jag vann fighten”

I helgen tog sig Badou Jack an James DeGale i en upphettad match som bjöd på förstklassig underhållning. Mötet slutade oavgjort men det var ett beslut som varken Jack eller DeGale var villiga att acceptera.

Det såg ut att bli en tidig kväll när Badou Jack (20–1–3) mötte britten James DeGale i ett efterlängtat möte. Svensken blev tidigt nedslagen men lyckades vända matchen och avslutade mycket starkt genom att knocka en märkbart trött DeGale.

Matchen slutade oavgjort och det var ett resultat som upprörde Jack som tyckte han vann klart och tydligt:

“Titta på hans ansikte. Jag slog ut två tänder på honom. Och knockade nästan domaren också” sade Badou om matchen och skojade om hur han träffade domaren Arthur Mercante i slutsekunden av femte ronden.

Det var inte första gången som Jack går en oavgjord match och han sade att han nästa gång tänker gå för knock:

“Det är tredje gången som jag har fått ett oavgjort resultat jag inte håller med om. Jag är den så kallade hemmafajtern och ändå händer det. Nästa gång måste jag få en knock out” sade Badou Jack. “Jag behövde gräva djupt och försöka knocka honom och avsluta starkt. Jag avslutade verkligen starkt och om det inte vore för knocken så hade det blivit ett annat resultat.”

Även på presskonferensen efteråt var Jack upprörd över resultatet medan DeGale var på sjukhuset. Svensken passade även på att avslöja att han vill gå upp till lätt tungvikt för att slippa banta och tjäna mer pengar.

“Vi får se vad som händer nu jag ska snacka med Floyd. Det här skulle ha varit min sista match i den här viktklassen. Vi får se som sagt, jag är fortfarande världsmästare” sade Jack till SVT

 

Vad tyckte du om resultatet?

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Badou JackSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...