Bakslag för Tyson Fury – måste möta Wilder istället för Anthony Joshua!

✔ "Verkar som att jag måste slå in hans huvud igen"

Blott två dagar efter att Tyson Fury gjort det klart att han “100%” kommer att möta Anthony Joshua så dyker stora problem upp.

Enligt Fury så var allt klart inför en supermatch mot Joshua den 14:e augusti i Saudiarabien. Nu säger dock medlaren och före detta federala domaren Daniel Weinstein att Fury måste möta Deontay Wilder innan 15 september, allt enligt deras kontrakt.

Det var Wilder som åberopade klausulen i sitt kontrakt med Fury, och därmed satte käppar i hjulet för supermatchen i augusti. Domare Weinstein ger nu Fury och Wilder en chans att skjuta upp datumet.

Det skulle sannolikt resultera i stora summor pengar för Wilder. Enligt Fury så begärde Wilder hutlösa summor för att ta ett steg åt sidan och låta honom möta Joshua som planerat.

 — Vilket skämt Deontay Wilder har blivit, [han] bad om 20 miljoner dollar att gå undan. Pajas. Det verkar som att jag måste slå in hans huvud igen.

Enligt uppgifter så ska Saudiarabien betala 155 miljoner dollar (över 1,2 miljard kronor) för att Fury vs Joshua ska gå av stapeln hos dem. Med tanke på hur mycket pengar det är involverade så är det kanske inte konstigt att Wilder använder kontraktet till sin fördel.


RELATERAT


Tyson Fury vs Deontay Wilder 3

Som Tyson Fury insinuerade i sitt ovanstående meddelande så planerar han att följa sitt första kontraktet och därmed möta Wilder härnäst. Det var även något som Furys amerikanska promoter Bob Arum skrev under på.

 — Vi tänker inte betala Wilder för att gå åt sidan, sade Arum till ESPN. Det är bättre att bli av med honom och gå vidare med vår verksamhet. Vi kan få till Fury vs Joshua-matchen i november eller december.

Enligt Arum så har hans boxningsorganisation Top Rank redan bokat in Allegiant Stadium i Las Vegas. De nya planerna är att låta Fury möta Wilder en tredje gång den 24 juli. Deras första möte slutade oavgjort och lade grunden för en uppmärksammad returmatch den 22 februari 2020.

Fury kom i den matchen att dominera den tidigare obesegrade Wilder. Matchen slutade i sjunde ronden efter att Wilders hörna kastat in handduken. Wilder kom dock att skylla på en rad olika faktorer som ledde till hans första professionella förlust.

Nu ser det ut som att han kommer få möjligheten att rätta till sina eventuella misstag.

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...