Baksmällan efter Jake Paul vs Ben Askren: “Snälla, inte igen!”

✔ "Fulla kändisar som snackar skit" Nej tack!

Du öppnar upp ögonen och känner direkt hur kroppen arbetar emot dig. Med stor möda och besvär så letar du dig bort mot vattenkokaren. Trycker på knappen. I takt med att det puttrande ljudet fyller rummet börjar du tänka på gårdagen.

Det var någon stor jävla robot som dansade runt, visst var det? Snoop Dogg var definitivt där. Du skulle inte ha tagit de där stora blossen, tänker du och häller upp en stor kopp kaffe och sätter dig i soffan.

Du scrollar igenom dina bilder på telefonen. Några selfies med T-Wood och Suga Sean. Ett kort klipp från någon bitch slap-tävling och någon halvnaken brud som pussar dig på kinden. Telefonen är fullproppad med meddelanden.

“Yo, vafan var där för något?! Ben Askren suger. LOL”

Det plingar till i telefonen och ett röstmeddelande från Oscar de la Hoya dimper ner: “Hey Vato, vart är duuuuu, festen är fan inte slut! Kom hit, din tönt!”. Han sluddrar och skickar ytterligare två meddelanden innan han börjar ringa. En gång. Två gånger. Tre gånger.

Fuck. Det är sista gången jag festar med de där jävla galningarna tänker du och stänger av mobilen.RELATERAT


Fyra timmar av sex, droger och… boxning?

Det är svårt att greppa vad som hände under helgens Paul vs Askren-gala. Mestadels för att det kändes som en illa planerad syratripp med rika människor utan gränser.

Bakom spektaklet står Triller-grundaren Ryan Kavanaugh, en amerikansk affärsman som producerat över 200 filmer som genererat mer än 20 miljarder dollar. Filmerna inkluderar hits som Limitless, The Social Network och Mama Mia, men man hade kunnat tänka sig att en man med hans bakgrund hade kunnat planera detta spektakel på ett bättre sätt.

Å andra sidan. Något säger mig att jag inte var målgruppen. Jag fick bara vara med och nu kommer notan.

Låt mig utveckla.

Som ett fightfan konsumerar jag stora mängder av slagsmål på daglig basis, nästan uteslutande MMA och Muay Thai. Under åren har jag kommit att dyka allt djupare i kampsportsbubblan, vilket betyder att jag numera har bra koll de flesta fighters bakgrund och historia. Det är en viktig aspekt som förhöjer matcherna, ibland flera gånger om!

Det är viktigt att sätta kampsport i ett större sammanhang. För några organisationer så handlar det ibland om att lyfta fram fighters uppväxt och de utmaningar de tagit sig igenom för att nå toppen av sporten.

För Triller så är sammanhanget för deras matcher: fest, droger, musik och brudar. Hey, fuck yeah, om du är på det humöret! Om du däremot har kommit till detta party för att du älskar slagsmål så sitter du där med din partyhatt och tittar på klockan.

30 minuter in så börjar första matchen. Det är helt okej. Efter 2 timmar och 13 minuter ljuder startsignalen den andra matchen, Steve Cunningham vs Frank Mir – Come on! Låt mig inte ens börja med vilket clusterfuck det är att ha otaliga kändisar med uppblåsta egon som alla slåss om uppmärksamhet.

I stort sett alla var fulla och höga på både det ena och det andra. Har du någonsin försökt att kolla på en UFC-gala medan dina polare dricker bira och sticker iväg till toaletten i grupp var femte minut? Oscar de la Hoya vet vad jag snackar om.

Jag skiter i om du börjar din morgon med en näve droger, om du ska kommentera matcher som jag betalat för så förväntar jag mig att du gör ditt jobb.
Festen har bara börjat

Jag hatade inte allt med galan. Matcherna var helt okej även om den enda legitima matchen —mötet mellan Regis Prograis och Ivan Redkach— slutade i 2000-talets skämmigaste avslut. Galan var fyra timmar… fyra timmar! Jag vill inte ens räkna ut hur många procent av galan som faktiskt var boxning och hur mycket som var musik och fulla kändisar som snackade skit.

När galan var slut kände jag en tomhet. Inte av det faktum att jag spenderat större delen av min morgon med att hoppa frenetiskt mellan UFC- och Triller-galan. Inte heller för att jag än en gång börjar känna mig gammal, för vem fan är Doja Cat?!

Det största tomheten kommer från den bistra sanningen: det här var inte en engångsgrej. Långt ifrån. Det här formatet är här för att stanna, på ett eller annat sätt.

“Det är INGEN som är intresserad”, kommenterade en läsare på Facebook-sidan. Ironin hade säkerligen fått mig att skratta till det inte hade varit för den överhängande baksmällan som knackar mig i tinningarna och viskar: “Det här är en av de mest sålda PPV-galorna i historien.”

Ta en aspirin och håll i hatten, för som Oscar de la Hoya just nu står och skriker från ett hotelltak någonstans: “Den här festen har bara börjat, era töntar!” Lord have mercy!

 

Vad tyckte du om Jake Paul vs Ben Askren-galan?

 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...