Barboza klar för sin nästa match – Möter topprankade “Motown Phenom”

✅Barboza tillbaka i buren efter den hårda matchen mot Khabib Nurmagomedov

För några dagar sedan kunde MMAnytt.se rapportera att en viktig match i lättviktsdivisionen var på väg att färdigställas och för några minuter sedan kunde UFC bekräfta att #4-rankade Edson Barboza och #7-rankade Kevin Lee kommer att mötas under UFC Fight Night 128 i Atlantic City den 21 april.

Mötte Khabib för mindre än två månader sedan

Barboza var senast i buren då han tog sig an Khabib “The Eagle” Nurmagomedov under UFC 219 den 30 december. Det var en mycket hård match för brasilianaren och efter tre ronder stod det klart att han förlorat den ensidiga matchen med siffrorna 30-25, 30-25, 30-24.

Även Lee förlorade sin senaste match då han besegrades av Tony Ferguson i en kamp om divisionens interimbälte. Förlusten bröt en vinstsvit på fem raka segrar där “The Motown Phenom” bland annat vann över Michael Chiesa i en kontroversiell huvudmatch.

UFC Fight Night 128 går av stapeln den 21 april och kommer även att bjuda på en mellanviktsmatch mellan Thiago “Marreta” Santos och den tvåfaldiga före detta WSOF-mästaren David Branch.

Kategorier
Edson BarbozaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]