Obesegrade talangen gör det igen – vinner på Superior Challenge 19!

✅ Fjärde raka segern för Bartosz Wojcikiewicz!

Superior Challenge 19 pågår för fullt på Cirkus i Stockholm och alldeles nyss avgjordes underkortets sista match. Där fick vi se ett spännande bantamviktsmöte mellan den obesegrade svensken Bartosz Wojcikiewicz och peruanen Wilbert Huaman.

Wojcikiewicz bjöd återigen på en stark insats och kunde kamma hem sin fjärde raka vinst som proffs via enhälligt domslut, efter tre imponerande ronder.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio följande:

Rond 1:

Bartosz fintar och får därefter in en fin lowkick. Huaman försöker svara men når inte riktigt fram. Huaman får in en legkick och Bartosz svarar med en egen. Bartosz missar en höger och får in en bra legkick igen. Huaman avancerar men får inte in någon träff. Bartosz träffar nästan en spinning back kick men Huaman hinner undan.

Bartosz börjar avlossa slag med peruanen pressad mot buren. Huaman går för en takedown men Bartosz får in en giljotin men släpper greppet. Bartosz får ner Huaman och hamnar rätt in i mount med Huaman mot buren. Bartosz kontrollerar peruanen men hamnar nu i halvgard. Bartosz kopplar återigen giljotin och kör den stående. Den ser ut att sitta riktigt bra, men Huaman sprawlar riktigt bra och vänder på steken. Bartosz trycker dock upp Huaman mot buren igen och avlossar några knän.

Bartosz får in en högspark utan riktig kraft, men följer sedan upp med en hård legkick. De båda är nu i mitten av buren. Bartosz får in en riktigt hård kroppsspark och får sedan ner Huaman på marken i full gard. Där tar ronden slut.

MMAnytts vinnare: 10-9 Bartosz

Rond 2:

Bartosz får in en hård spark mot kroppen på Huaman. Efter en slagväxling halkar Bartosz men är snabbt på benen igen. Bartosz får ner Huaman på marken och är i full gard där han försöker utdela ground and pound. Bartosz ställer sig upp och fortsätter med ground and pound ståendes mot den liggande peruanen.

Bartosz hamnar i mount och går för en americana, men lyckas inte riktigt få in den helt. Bartosz pressar nu Huaman, som fortfarande ligger ner och försöker få in upkicks. Bartosz går ner i halv gard på Huaman, och börjar avlossa ground and pound. Bartosz kopplar en kimura, men Huaman lyckas ta sig loss. Detta resulterar dock i att Bartosz tar peruanens rygg och går för en rear naked choke som sitter över käken. Huaman klarar sig dock, men Bartosz håller fortsättningsvis peruanens rygg.

Bartosz går för en cable grip men lyckas inte låsa ut peruanen som kämpar på med Bartosz på ryggen. Bartosz reser sig upp och träffas av en upkick men verkar inte påverkas. Bartosz får in flera hårda vänstrar och en höger mot den liggande Huaman.

MMAnytts vinnare: 10-8 Bartosz

Rond 3:

Bartosz får in ett hårt kroppsslag  och går för en flygande spark. Bartosz dikterar tempot och får in flera fina slag och pressar Huaman mot buren. Bartosz får peruanens rygg igen, och får ner honom på marken och börjar avlossa rejäl ground and pound. Bartosz kopplar återigen in en giljotin som verkar sitta riktigt bra, men Bartosz väljer att släppa den.

Bartosz börjar nu avlossa slag mot Huaman, som har svårt att värja sig där han står pressad mot buren. Nu är det många obesvarade slag som träffar Huaman. Huaman hamnar återigen på marken och Bartosz fortsätter avlossa slag mot peruanen. Peruanen kontrar dock och det är nu Bartosz som ligger nederst.

Bartosz är nära att ta sig upp genom en riktigt fin sweep, men Huaman bibehåller kontrollen. Till sist tar sig Bartosz upp och börjar avlossa slag och tar återigen ner Huaman. Bartosz har återigen Huaman liggandes mot buren, och avlossar riktigt giftig ground and pound tills matchens slut.

MMAnytts vinnare: 10-9 Bartosz

Vinnare via enhälligt domslut: Bartosz Wojcikiewicz


LÄS MER: Superior Challenge 19 – Liveresultat och play-by-play


 

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...