UFC-svenskan hoppar av matchen på “Fight Island”

✔ Uppgifter: Sjukdom ligger bakom

Den svenska UFC-fightern Bea Malecki har tvingats dra sig ur matchen mot amerikanskan Tracy Cortez, som skulle ha avgjorts på så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi den tionde oktober.

Anledningen är att Malecki har blivit sjuk, enligt uppgifter från källor.

Via Facebook:

Den svenska UFC-fightern Bea Malecki har blivit sjuk och därför dragit sig ur matchen mot amerikanskan Tracy…

Publicerat av Ashah Tafari Fredag 2 oktober 2020

UFC bekräftade nyligen att svenskan ersätts av Stephanie Eggar från Schweiz, som gör sin UFC-debut mot Cortez på kort varsel.

Eggar kommer in med tre raka segrar och ett sammanlagt record på 5-1 som proffs. Cortez har å andra sidan ett matchfacit på 7-1 och en aktiv vinstsvit som sträcker sig över sju matcher.

Bea Malecki har vunnit två UFC-matcher i rad

Matchen mot Cortez skulle ha blivit Maleckis tredje i UFC. Svenskan, som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center, fick kontrakt med organisationen efter sin medverkan i dokusåpan The Ultimate Fighter och har sedan dess gått segrande ur sina första två UFC-matcher.

I sin senaste fight vann Malecki mot Veronica Macedo från Venezuela. Detta via enhälligt domslut efter tre ronder. Svenskans sammanlagda matchfacit som proffs är 4-0.

Det återstår att se om Malecki bokas om mot Cortez, eller om någon annan motståndare väntar när hon har kryat på sig.


SE ÄVEN: Andra raka segern för Bea Malecki – vann på UFC Brasilia


 

Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara