Bekräftat: “Cro Cop” vs. “King Mo” och Heath Herring klara för Rizin FFs december-gala

Rizin FFs december-gala kommer att bjuda på en hel del intressanta matcher och nu står det klart att Mirko “Cro Cop” fått en ny motståndare efter att Wanderlei Silva tvingats ställa in. Det blir “King Mo” Lawal som möter 42-åringen den 29 december.

Det är säkerligen ingen som missat att Rizin FF i december kommer att anordna nästa omgång av sin turnering som började i september. Den uppmärksammade turneringen har med några av MMA-världens mest välkända ansikten och var från början tänkt att bjuda på en efterlängtad tredjematch mellan Wanderlei “The Axe Murderer” Silva och Mirko “Cro Cop” Filipovic.

En skada satte dock stopp för deras match men nu står det klart att Rizin FF hittat en värdig motståndare åt “Cro Cop” Filipovic. Det blir Bellator-fightern Muhammed “King Mo” Lawal som kommer stå öga mot öga mot den kroatiska slagskämpen den 29 december.

“King Mo” tog senast i helgen hem en vinst via domslut över Satoshi Ishii och hade dessförinnan fått sin vinstsvit på sju bruten av Bellators nuvarande lätt tungviktsmästare Phil Davis.

kingmo

Shane Carwin ute ur bilden

Förutom “Cro Cop” vs. “King Mo” har Rizin FF även bekräftat att den före detta UFC-fightern Heath Herring kommer att ersätta Shane Carwin och möta Amir Aliakbari. Det är ännu oklart varför Carwin inte längre kommer att möta Aliakbari.

Herring har i sin tur inte tävlat inom MMA sedan han förlorade ett enhälligt domslut mot Brock Lesnar i augusti 2008. Sedan han pensionerade sig har Herring jobbat som professionell pokerspelare och även varit kommentator åt Rizin FF.

Vinnare mellan “Cro Cop” och “King Mo” kommer att möta vinnaren från tungviktsmötet mellan Kaido Hoovelson och Tsuyoshi Kosaka medan vinnaren mellan Herring vs. Aliakbari kommer att möta vinnaren från Valentin Moldavsky vs. Szymon Bajor.

Den sista omgången av turneringen tar vid den 31 december.

 

Vem tror du vinner mellan “Cro Cop” och “King Mo”?

 

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Mirko Cro CopMuhammed LawalRizin Fighting FederationSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
4 Kommentarer
 • Jens
  19 December 2016 at 10:50

  Ärligt så är den här galan skittråkig utan carwin. För att göra det rättvist skulle se ersatt carwin med en gorilla som kan boxas och inte med en galen häst

 • Val Venis
  19 December 2016 at 01:44

  Fan, såg fram emot att se Carwin fightas igen… Kommer väl sluta med att Cro Cop & King Mo också drar sig ur innan det är klart för gala.

 • Danteman
  19 December 2016 at 02:46

  Denna vinner du enkelt Cro Cop!

 • zappito
  19 December 2016 at 07:57

  Heath Herring!? Undrar om han kommer visa på lite ringrost efter över 8 år som inaktiv..

 • Svara