Bekräftat: Eddie Alvarez vs. Dustin Poirier 2 klart för UFC on FOX 30

✅Returmatchen tar vid i juli ✅De forna motståndarna kommer att på nytt kämpa om en plats i lättviktsklassens absoluta topp ✅Blir vinnaren nästa titelutmanare?

Den före detta mästaren Eddie Alvarez, #4-rankade Dustin Poirier och UFC har äntligen kommit överens och ett datum är satt för deras returmatch, det kan MMAnytts källor bekräfta. De två topprankade lättviktarna kommer att mötas under UFC on FOX 30 och matchen förväntas agera huvudmatch under galan som tar vid den 28 juli i Calgary, Kanada.

Deras första match blev ogiltigförklarad

De sista detaljer inför returmatchen färdigställdes under torsdagen men förhandlingarna var långt ifrån problemlösa då Alvarez bland annat vägrat skriva på innan han fått ett nytt kontrakt med UFC.

Han fick som han ville men efter det var det Poiriers tur att slå näven i bordet då han redan gett Alvarez ett ultimatum och en sista dag för att tacka ja till matchen, ett datum som redan passerat.

UFC kom dock att ge Poirier ett erbjudande som föll honom i smaken och matchen är därmed färdigställd.

De två kämparna möttes först under UFC 211 i maj 2017 men matchen kom att ogiltigförklaras efter att Alvarez landat ett par otillåtna knän i andra ronden. Innan dess hade matchen varit en underhållande våldscirkus och det var många som hoppades få chansen att se dem båda göra upp på nytt.

En vinst för antingen Poirier eller Alvarez kommer att cementera deras plats i lättviktsklassens absoluta topp och en möjlig titelchans mot divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Kategorier
Senaste NyttUFC on FOX 30

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara