BEKRÄFTAT: Jake Paul möter före detta UFC-mästaren i boxningsmatch!

✔ Woodley gör sin boxningsdebut ✔ På fredag förväntas de stå öga mot öga!

Det verkar som att vi kommer att höra mer från Jake Paul framöver.

Nu står det nämligen klart att YouTube-stjärnan kommer att boxas mot ytterligare en meriterad MMA-fighter: den före detta UFC-mästaren Tyron Woodley. The Athletic-skribenten Mike Coppinger var först med att rapportera att Paul och Woodley kommit överens att mötas senare i år.

Coppinger meddelade också att Paul och Woodley kommer att stå öga mot öga i Miami på fredag för att marknadsföra mötet. Nyheterna har sedan dess bekräftat på flera håll.

Matchen kommer att markera Woodleys boxningsdebut efter mer än tolv år som professionell MMA-fighter. I mitten av 2016 vann han UFC-bältet i weltervikt genom att knocka Robbie Lawler i första ronden, och det skulle dröja till 2019 innan Woodley förlorade sin UFC-titel till Kamaru Usman.

Det blev startskottet för en rejäl svacka som Woodley fortfarande inte tagit sig ur. Han har nu fyra raka förluster inom MMA och har blivit avslutad två gånger i rad. Efter sin senaste förlust gick Woodley skilda vägar med UFC efter mer än åtta år i organisationen.


HETAST JUST NU


Boxning: Jake Paul vs Tyron Woodley

I skrivande stund är det oklart när Jake Paul och Tyron Woodley kommer att mötas.

Paul har just nu tre raka vinster i sin boxningskarriär efter att ha avslutat YouTube-kollegan Ali Eson Gib och före detta NBA-spelaren Nate Robinson.

I april knockade han den före detta Bellator- och ONE Championship-mästaren Ben Askren i första ronden. Matchen kom att dra till sig massor av uppmärksamhet och enligt obekräftade uppgifter sålde den uppemot 1,5 miljoner PPV:s. Paul förväntar sig att matchen mot Woodley kommer att sälja ännu bättre.

 — Detta kommer att bli den svåraste matchen jag någonsin haft, och mot den tuffaste och mest kända motståndaren, skrev Paul på sin Instagram. Vi kommer slå ytterligare ett PPV-rekord i boxning.

Woodley är träningskamrat med Askren och har tidigare utmanat Paul. Nu kommer han att få chansen att återvända till vinstkolumnen, även om det kommer att bli i boxningsringen.

Kategorier
Jake PaulSenaste NyttTyron Woodley

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...