Michael Chiesa. Foto: MMAnytt

Bekräftat: Michael Chiesa stämmer Conor McGregor över bussincidenten

🎦 VIDEO+TEXT: Se bussattacken som skadade Michael Chiesa ✅Michael Chiesa och Ray Borg fick sina matcher inställda ✅ Rose Namajunas ska enligt uppgifter fortfarande vara traumatiserad

MMAnytt kan nu bekräfta de uppgifter som TMZ rapporterat om att lättviktaren Michael Chiesa stämmer superstjärnan Conor McGregor. Det var inför UFC 223 den 7 april som McGregor och hans vänner attackerade en buss där ett flertal UFC-fighters satt. Chiesa var inplanerad att möta Anthony Pettis under galan men blev tvungen att dra sig ur på grund av skador som han ådrog sig.


Michael Chiesa: Conor McGregors attack kostade mig en titelchans


Chiesa vill ha kompensation

Chiesa var en av flera personer som skadades under attacken i april och både han och Ray Borg blev tvungna att dra sig ur sina planerade matcher.

MMAnytts Damon Martin kan nu bekräfta att åtminstone Chiesa kommer att söka kompensation för attacken som var en eskalering av ett bråk mellan McGregor och hans vänner kontra Khabib Nurmagomedov och hans gäng.

Enligt Chiesa så ådrog han sig “severe emotional distress, mental trauma and/or bodily harm” som ett resultat av “assault, battery and intentional infliction of emotional distress.”

Chiesa söker också kompensation från personerna bakom Barclays Center, arenan där galan hölls. Enligt den 30-åriga amerikanen så är de skyldiga till vårdslöshet då de inte klarade av att vidta tillräckliga säkerhetsåtgärder för att skydda dem.

Det är ännu oklart exakt hur mycket pengar som Chiesa kräver men han söker kompensation för den förlorade matchen mot Pettis i samband med UFC 223, en direkt konsekvens av McGregors attack.

Flugviktaren Borg har inte kommenterat om han kommer att söka kompensation från McGregor. Även stråviktsmästaren Rose Namajunas skall ha fått bestående men efter attacken då hennes tränare sade att hon är traumatiserad och inte lämnar sitt hus.

McGregor har i domstol blivit dömd för attacken och tränar just nu inför UFC 229 där han kommer att utmana lättviktsmästaren Nurmagomedov om bältet.


Tränaren: Rose Namajunas fortfarande traumatiserad – Lämnar inte huset


 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...