Bekräftat: Nick Newell kommer att delta under DW’ Contender Series

✅Har endast en förlust på femton matcher ✅Är Newell nästa stora stjärna i UFC?

Det står nu klart att den talangfulla Nick Newell kommer att få chansen att visa upp sin talang inför UFCs publik då han kommer att tävla under Dana White’s Tuesday Night Contender Series (DWTNCS).


Nick Newell på UFC Performance Institute – Väntar kontrakt med UFC?


Har endast en förlust

Den 32-åriga amerikanen Newell har varit på tapeten den senaste tiden då det ryktats om att han är nästa stora talang att skriva kontrakt med UFC. Den enhänta Newell har ett matchfacit på 14-1 och hans enda förlust kom i en titelmatch i WSOF mot #7-rankade lättviktaren Justin Gaethje i juli 2014.

Sedan dess har Newell gått ytterligare tre matcher som han vunnit och han har även hunnit med att pensionera sig från sporten mellan 2015-2018.

Sin senaste match gick han mot Sonny Luque under LFA 35 i början av mars och sedan dess har det pratats om ett UFC-kontrakt. Nu har MMA-journalisten Brett Okamoto bekräftat med UFCs president Dana White att Newell kommer att delta under DWTNCS:

DWTNCS kommer att börja på nytt i juni och serien visar fem matcher per vecka där minst en fighter får ett fullvärdigt kontrakt med UFC. Den populära serien har bland annat gett framtida stjärnor som Sean O’Malley chansen att visa sin talang och slutligen få kontrakt med organisationen.

Det är ännu oklart exakt när och vem Newell kommer att möta under sitt första framträdande för UFC.

Kategorier
RekommenderatSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...