BEKRÄFTAT: Otto Wallin klar för ny match – möter meriterade amerikanen!

✔ Motståndaren har endast förlorat mot Deontay Wilder och Anthony Joshua

Det står nu klart att boxaren Otto Wallin kommer att återvända till ringen, det kan SVT Sport bekräfta. Den 30-åriga svensken kommer den 20 februari att ställas mot den forne titelutmanaren Dominic Breazeale i Connecticut, USA.

Det blir Wallins första match sedan en TKO-vinst över Travis Kauffman i augusti 2020. Året innan dess hade svensken delat ring med världsmästaren Tyson Fury. Han förlorade matchen via domslut men bjöd på en hyllad prestation som bland annat uppmärksammades av legendaren Mike Tyson.

Inför mötet med Breazeale är Wallin mer motiverad än någonsin.

– Jag är riktigt sugen på att gå match igen, sade Wallin till SVT Sport. Breazeale är en tuff och bra motståndare som bara har förlorat mot Anthony Joshua och Deontay Wilder, som båda var världsmästare när han mötte dem. Men vi har en bra gameplan så jag känner mig väl förberedd.

– Han slår hårt och har många knockouter så jag måste vara skärpt hela tiden.

“Trouble” Breazeale kommer äntra ringen med ett samlat matchfacit på 20-2. Av hans 20 vinster har 18 kommit via knockout. Hans senaste match tog vid i maj 2019, en KO-förlust mot Wilder.


MISSA INTE:


Otto Wallin drabbades av covid-19

Efter förlusten mot Fury har vägen tillbaka till ringen kantats av smärre problem. Inför matchen mot Kauffman drabbades han av covid-19 och han har även dragits med en fotskada. TKO-vinsten mot Kauffman markerade dock en vändpunkt för svensken.

– Jag är i riktigt bra form och har kunnat träna på väldigt bra efter min senaste match i augusti. Det har varit kanon.

Han har bland annat fått högklassig sparring och njuter av fördelarna med att vara baserad i USA.

 – Jag har fått mycket bra sparring med bland annat Adam Kownacki från Polen och Zhang Zhilei från Kina som är två toppkillar i tungvikt i världen. Det är lyxen med att bo här i New York, det finns många tungviktare med olika stilar och det har varit bra för min utveckling.

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheter

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...