Bellator 257: Fullständiga resultat – mästaren avancerar i turneringen

✔ Två kvartsfinaler i den prestigefulla turneringen avgjorda

I natt gick Bellator 257 av stapeln i Uncasville, Connecticut och givetvis finner du alla resultat här!

Huvudmatchen bestod av ett möte mellan den regerande lätt tungviktsmästaren Vadim Nemkov och Phil Davis. Utöver att titeln stod på spel var det dessutom kvartsfinal i den pågående lätt tungviktsturneringen.

Nemkov och Davis möttes i november 2018 i en jämn match som gick tiden ut. Då var det ryssen Nemkov som vann via delat domslut.

Herrarnas andra möte var också jämnt – men inte lika jämn som den första matchen. Den första ronden var relativt händelsefattig där bägge fighters försökte hitta distansen och rytmen. Nemkov var dock den som fick in flest slag och pressade framåt.

I den andra ronden sänkte Nemkov sin motståndare med en uppercut. Davis lyckades återhämta sig och höll sig med nöd och näppe kvar i matchen. Den tredje ronden var något bättre för Davis, som lyckades pressa framåt mer, men Nemkov träffade med betydligt fler slag och  sparkar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bellator MMA (@bellatormma)

Saker började vända i den fjärde ronden när Davis skakade sin motståndare i en slagkombination, fram tills dess hade Nemkov kontrollerat mycket av ronden. Trots sina bästa försök att avsluta matchen lyckades Davis inte åstadkomma nog för att sänka ryssen. Nemkov återhämtade sig och höll sig kvar till den femte ronden.

Davis var onekligen på hugget i den sista ronden men Nemkov var bra defensivt och höll det jämnt nog ronden ut. Efter att ha tydligt säkrat de tre första ronderna rådde det inget tvivel om att Nemkov hade vunnit matchen. Alla tre poängdomare gav Nemkov de tre första ronderna – och  därmed en seger via enhälligt domslut.

Den forne UFC-fightern Corey Anderson tog Dovletdzhan Yagshimuradov i galans andra kvartsfinal i lätt tungviktsturneringen. Anderson var på förhand tydlig favorit mot den betydligt mer okände och oprövade Yagshimuradov.

Inledningsvis såg Yagshimuradov ut att kunna skrälla då han tågade fram med hårda slag som höll Anderson på distans. Yagshimuradov lyckades även träffa med en spinning hook kick som fick Anderson att tappa balansen mot slutet av den första ronden. Anderson tog sig dock in i matchen och fick snabbt en nertagning i den andra ronden och behöll topposition ronden ut. Han använde sin brottning och toppkontroll för att säkra en seger via teknisk knockout via slag på marken i den tredje ronden.

Anderson avancerar nu till semifinal och möter den forne mästaren Ryan Bader härnäst.

Utöver det lyckades den brittiske knockoutartisten  Paul Daley att återhämta sig från en tuff förstarond för att sedan knocka Sabah Homasi i den andra ronden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bellator MMA (@bellatormma)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bellator MMA (@bellatormma)

Den forne fjäderviktsmästaren Julia Budd återvände till vinstkolumnen med en poängseger över Dayana Silva och svenske Karl Albrektsson besegrade Viktor Nemkov via enhälligt domslut.

Bellator 257 resultat

 • Vadim Nemkov besegrade Phil Davis via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47) – försvarade bältet, avancerar till semifinal i lätt tungviktsturneringen
 • Corey Anderson besegrade Dovletdzhan Yagshimuradov via teknisk knockout (slag) – Rond 3, 2:15 – avancerar till semifinal i lätt tungviktsturneringen
 • Veta Arteaga besegrade Desiree Yanez via majoritetsdomslut (28-28, 29-27, 29-27)
 • Paul Daley besegrade Sabah Homasi via teknisk knockout (vänsterkrok och slag) – Rond 2, 1:44
 • Julia Budd besegrade Dayana Silva via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
 • Julius Anglickas besegrade Gregory Milliard via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Steve Mowry besegrade Shaun Asher via teknisk knockout (slag) – Rond 1, 0:55
 • Grachik Bozinyan besegrade Demarques Jackson via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)
 • Raymond Daniels besegrade Peter Stanonik via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-26)
 • Lance Gibson Jr. besegrade Marcus Surin via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Karl Albrektsson besegrade Viktor Nemkov via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Mads Burnell besegrade Saul Rogers via submission (rear naked choke) – Rond 2, 4:08
 • Jay Wilson besegrade Pedro Carvalho via teknisk knockout (slag) – Rond 2, 0:53

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...