Bellator-chefen tror Ben Askren blir knockad – får bittert svar tillbaka!

✔ "Jag vet redan vem som vinner"

Den före detta Bellator- och ONE Championship-mästaren Ben Askren har tackat ja till att möta YouTube:aren Jake Paul i en boxningsmatch i mars.

Paul, en amerikansk 23-åring med massor av följare på sociala medier, har den senaste tiden gått åt hårt mot MMA-profiler som Conor McGregor. Nu har både ex-mästaren Michael Bisping och “Funky” Askren tackat ja, men många ogillar Askrens chanser i boxningsringen.

En av dem är Askrens före detta arbetsgivare, Bellator-chefen Scott Coker.

 – Jag vet redan vem som kommer att vinna matchen, sa Coker till MMA Junkie. Ben är en brottare. Låt oss säga det på det sättet. Jag tror att han blir knockad i en boxningsmatch. Men i MMA så är det en annan historia.


HETAST JUST NU 


Boxning: Jake Paul vs Ben Askren

När Askren fick nys om Cokers uttalanden så gav han ett syrligt svar och ifrågasatte hur det kommer sig att Bellator-chefen fortfarande har ett jobb.

 – Hey [Scott Coker], minns du när din mästare vann en rond mot mig? Åh, juste ja, det gjorde han aldrig, skrev Askren och hänvisade till sin seger över Douglas Lima. Hur kommer det sig att du inte fått sparken ännu? Du kör ner Bellator i marken.

“Funky” Askren ansåg länge vara en av världens bästa fighters utanför UFC. 2019 fick han chansen att visa upp sin talang i den världsledande organisationen då UFC gjorde ett unikt byte av fighters med ONE Championship.

Medan Askren gick över till UFC så kom den för detta flugviktsmästaren Demetrious “Mighty Mouse” Johnson att gå med i den Singaporebaserade organisationen.

Det gick dock inte som planerat för Askren. Efter att ha byggt upp massor av hype inför sin UFC-debut så kom han att bli brutalt knockad av ex-mästaren Robbie Lawler men lyckades mirakulöst nog att klara sig. Kort därefter lyckades han vända matchen och vinna via ett kontroversiellt stopp från domare Herb Dean.

Därefter följde en fem-sekunders KO-förlust signerad Jorge Masvidal i en av UFCs mest spektakulära avslut. I oktober 2019 gick Askren sin sista match då han förlorade via submission mot Demian Maia.

Nu återstår det att se om han finner mer framgång i boxningsringen.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BellatorBen AskrenSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara