Bellator-fightern svor i buren – Nu får han rejäla böter!

✔ Bröt mot de officiella MMA-reglerna: "Respektera sporten!" ✔ En av två fighters för sitt agerande under Bellator 282 ✔ "Det är fan bullshit!"

Bellator-fighter Danny Sabatello må ha vunnit matchen, men svordomarna i buren kom att stå honom dyrt!

Sabatello tävlade under helgens Bellator 282 där han besegrade Leandro Higo via enhälligt domslut. Galan gick av stapeln i Uncasville, Connecticut, USA och översåg av sportkommissionen Mohegan Tribe Department of Athletic Regulation. Efter galan valde sportkommissionen att bötfälla Sabatello med 5000 dollar, ca. 50 500 kronor, för att han svor i buren.

Enligt chefen för sportkommissionen så bötfälls Sabatello för att ha använt sig av “kränkande språkbruk i tävlingsområdet”, vilket är ett övertramp av den 21:a regeln under de officiella MMA-reglerna, de så kallade MMA Unified Rules.

Sabatello var dock väl medveten om att hans handlingar kunde få konsekvenser. Han hade blivit varnad inför matchen och valde ändå att svära i sin segerintervju och även att peka finger åt sin Bellator-kollega och kommande motståndare, interimmästaren i bantamvikt Raufeon Stots.

 – Jag fick höra att om jag svor i min intervju efter matchen så skulle jag få böter, sade Sabatello i sin segerintervju. Så det är bra att jag inte bryr mig ett skit! Jag har precis besegrat ett djur, och ingen av er kommer att göra skit! Vill ni göra något? Kom in här nu och gör något!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bellator MMA (@bellatormma)


Sportkommissionens chef hade inför galan sagt till de tävlande atleterna att vara respektfulla, både i och utanför buren.

– Jag sa bara till dem att respektera sporten, sade sportkommissionens chef Mike Mazzulli. Det är allt jag ber om… och puttas inte! Ni hörde honom själv stå där och säga, “Jag kommer att få böter, men jag bryr mig inte”. Så han fick böter.

– Det är domarens egna ansvar att avgöra när språket går över gränsen och blir kränkande. Det ska dock vara tydligt: fighters får prata under en match! Enbart prat är inte ett övertramp av denna regel. Exempel på kränkande språk kan vara rasistiskt eller nedsättande språkbruk.

Sabatello reagerade på böterna på sitt sedvanliga sätt.

 – Yeah, det är fan bullshit, sade Bellator-fighter i en intervju på The MMA Hour. Det är sådant jävla skitsnack. Men vet du vad? Jag bryr mig inte. Om jag slåss där igen så säger jag till er redan nu, jag kommer att göra samma skit! De kan fan fortsätta att bötfälla mig. Ingenting kommer att avskräcka mig från att vara mig själv, och det skulle inte vara rättvist för fansen. Jag vill att fansen ska förstå exakt vem de har att göra med. Det är den jag är. Det är min personlighet. Bötfäll mig. Jag bryr mig inte. Det är bara pengar.

Sabatellos vinst säkrade honom en plats i semifinalen på Bellators Grand Prix i bantamvikt. Han kommer att möta Stots i en kamp om titeln och en prispott på en miljon dollar, ca. tio miljoner kronor.

Förutom Sabatello så fick även Bellator-fighter Alexander Shabliy böta 1000 dollar, ca 10 000 kronor, för att han hoppat upp på buren efter att han knockat Brent Primus!


HETAST JUST NU


 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...