Bellator signar Zabit Magomedsharipovs obesegrade lillebror!

✔ VIDEO: Kolla de imponerande klippen på Khasan!

Bellator har fått ytterligare ett intressant tillskott i fjäderviktsdivisionen i form av Zabit Magomedsharipovs yngre bror Khasan Magomedsharipov. Zabit är för närvarande ett av de stora namnen i UFCs fjäderviktsdivision. Med ett fläckfritt matchfacit i UFC (4-0) är Zabit rankad trea i den stjärnspäckade viktklassen.

Nu har turen även kommit till den nio år yngre brodern Khasan att ge sig ut på den stora scenen. Khasan har ett obesegrat matchfacit på 5-0 där fyra vinster kommit via avslut och precis som Zabit tävlar han i fjädervikt.

Han har tidigare tävlat i Gorilla Fighting Championship (GFC) och nu senast för Fight Nights Global (FNG). I sin senaste mach vann han på TKO över landsmannen Mikhail Tarkhanov vid AMC Fight Nights Global 99 på juldagen i Moskva.

Nu har han börjat träna tillsammans med Zabit i New Jersey under tränaren Mark Henry.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khasan Magomedsharipov (@khasan_magomedsharipov)


HETAST JUST NU


Bröderna slipper möta varandra

Även om det inte är ovanligt att två bröder båda tävlar inom professionell MMA så brukar de oftast slåss i olika viktklasser eller olika organisationer för att slippa korsa varandras väg.

Men det har faktiskt hänt att två bröder har mötts i MMA. Det mest kända exemplet är MCF 37 år 2013 då Mike Treadwell mötte sin nio år yngre bror Thomas Treadwell i buren. Det verkar emellertid ytterst osannolikt att Zabit och Khasan kommer mötas i framtiden.

När Khasan ska göra sin Bellator-debut är ännu inte fastslaget. Men det finns onekligen många duktiga motståndare för honom i organisationen. Bellator genomför just nu en Grand Prix-turnering i fjädervikt där obesegrade stjärnskottet A. J. McKee är klar för final.

Där kommer han möta antingen Patricio Freire eller Emmanuel Sanchez. Vem det blir avgörs under Bellator 255 den 2 april, vilket också blir organisationens debut för Showtime.

Det finns alltså ingen brist på motstånd för den blott 20-årige Khasan. Frågan är om han kan komma upp i samma nivå som sin äldre bror?

Vem vill du se Khasan Magomedsharipov möta i Bellator?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BellatorSenaste NyttZabit Magomedsharipov

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...