Dana White flugvikt
UFC-presidenten Dana White. Foto: MMAnytt

Bellator slår UFC:s tittarsiffror på helgens galor

Första helgen i november innehöll två stora MMA-galor för både Bellator och UFC. Tittarkriget mellan de två organisationerna vann Bellator 145 som med nöd och näppe fick fler tittare än UFC Fight Night 77.

Bellator MMA vann tittartävlingen över UFC förra helgen. Bellator 145 som gick av stapeln förra fredagen den 6:e november snittade 814 000 tittare under galan som innehöll två titelmatchen mellan Will Brooks vs Marcin Held och Patricio Freire vs Daniel Straus. UFC som visades på lördagen den 7:e november vars huvudmatcher stod mellan Vitor Belfort vs Dan Henderson och Glover Teixeira vs Patrick Cummins snittade 757 000 tittare.

Trots att Belfort och Henderson är två välkända namn inom sporten och det tredje mötet en gång för alla skulle avgöra vem som är den bättre fightern, drog matchen inte många tittare. Matchen sågs däremot av fler än vad deras andra möte gjorde som ägde rum 9:e november 2013 då 722 000 rattade in kanalen.

UFC och Bellator står i direkt konkurrens med varandra och det finns flera faktorer som kan räkna in till varför Bellator 145 sågs av fler än UFC Fight Night 77. Kanalen Spike som Bellator visas på har 8 miljoner fler användare i USA än vad FOX Sports 1 har, där UFC visades. UFC som visades på en lördag konkurrerade dessutom mot bland annat college football och boxningsmatchen mellan Brandon Rios och Thomas Bradley under kvällen som tillsammans drog 11 590 000 tittare.

Generellt sett har UFC snittat 817 000 tittare för deras Fight Nights när de sänts på bästa sändningstid och lördagens gala var således den sämsta under 2015, om man ser till tittarsiffrorna. UFC själva verkar dock tycka att galan var en succé då den av en UFC-chef till och med kallats “den bästa galan i MMA:s-historia”.

Den före detta UFC-fightern och numera Bellator-fightern Josh Thomson verkar nöjd med förändringen att hans nya arbetsgivare lockat fler tittare och han har stora hopp om att trenden kommer att fortsätta.

Vad tror du, var Bellators vinst över UFC bara en engångsföreteelse eller börjar UFC tappa det?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dan HendersonDaniel StrausGlover TeixeiraJosh ThomsonMarcin HeldPatricio FreirePatrick CumminsSenaste NyttVitor BelfortWill Brooks

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
10 Kommentarer
 • ViktorElias
  11 November 2015 at 10:20

  Det sorgliga är väl att gubbarna Gracie/Shamrock och Kimbo mot x2000 kommer dra mest tittare hittils för Bellator, trots att 145 hade flera av deras absolut bästa fighters.

  • Kenny Starfighter
   11 November 2015 at 11:58

   Haha förmodligen, i will watch it

   • ViktorElias
    11 November 2015 at 03:39

    Ja det är nästan värre. Tycker jag det är ett stort skämt och en skymf mot sporten MMA som jag älskar: Ja. Kommer jag titta: Ja.

  • Morgall
   11 November 2015 at 12:33

   Jo men det är många som inte tittar på mma också, men som däremot vill se kimbo fightas exempelvis. Lägg då in de absolut bästa fighters på samma kort, så drar man då in flest tittare, och alla blir nöjda.

 • Morgall
  11 November 2015 at 12:35

  UFC håller på att falla, det värsta är att de vet inte själva om det

  • Gnisselx2
   11 November 2015 at 09:51

   Så efterbliven kommentar. Snälla. Du är den typ av människor som söker Idol och tror du är bäst i världen på att sjunga. UFC har, till skillnad från Bellator, miljoner tittare utomlands.

   • Morgall
    11 November 2015 at 10:18

    Att det finns miljoner tittare utomlands har ingen betydelse om det inte finns några fighters kvar i UFC. Tänk till lite.

    • Gnisselx2
     11 November 2015 at 10:44

     Nä och om alla kor försvinner kan inte McDonalds servera hamburgare. Varför skulle UFC tappa sina fighters??? Forumorakel som du gör mig fan knäpp.

     • Morgall
      11 November 2015 at 11:03

      Löjligt att du ens jämför Mcdonalds och UFC med varandra. jämför antal kossor med antal fighters. Så har du fått ett svar om du lyckats att förstå.

     • Gnisselx2
      11 November 2015 at 11:27

      Bra där

  Svara