Ben Askrens ärliga svar – efter blixtsnabba knocken

✅ Stjärnan verkar ta det hela med en klackspark

Jon Jones var närmare än någonsin att förlora och Amanda Nunes avslutade den sista tidigare mästarinnan i hennes väg. Men den som stal showen på storgalan UFC 239 i Las Vegas var Jorge Masvidal – när han levererade en historisk knockout mot den färgstarka karaktären Ben Askren.

Masvidal blev inte bara den första någonsin att vinna över Askren, som dessförinnan var obesegrad med 19 segrar. “Gamebred” levererade dessutom ett helt galet avslut med ett flygande knä – som var matchens allra första teknik. 5 sekunder var den officiella tiden, vilket är snabbast någonsin i UFC-historien.

Senare under kvällen kom Askren med ett kort inlägg på Twitter, som reaktion på matchen:

Även om knockouten såg otäck ut, så kunde UFC:s vd Dana White senare bekräfta att Askren – som fördes till sjukhus för att kollas upp – mår bra utefter omständigheterna.

– Han är okej. Allt kom tillbaka negativt så han är okej. Han är säkert inte lugn med förlusten, men han är okej, sa Dana White om Ben Askrens tillstånd, på presskonferensen efter galan.

Svaret – efter hånen: “Förtjänar det nog”

Askren har gjort sig känt för sitt trash talk – vilket inte gick hem hos Masvidal, som tog illa upp av stjärnans beteende och använde det som extra motivation för att slå honom.

Omedelbart efter avslutet hånades Askren sedan av Masvidal – medan han låg medvetslös på mattan. Och det dröjde inte länge innan flera andra hakade på online (se videon ovan).

Så småningom kom boxningsvärldsmästaren och Bellator-fightern Heather Hardy till hans försvar.

– MMA är tufft. Sluta bete er som skit när folk förlorar, det krävs ett ton av bollar för att kliva in i buren, skriver Heather Hardy på Twitter.

Askren verkar dock ta det hela med en klackspark.

– Lol det är lugnt, jag förtjänar det nog, skriver Ben Askren i ett svar (via Twitter):

Vem borde Ben Askren möta efter det här bakslaget? Kommentera!

Kategorier
Ben AskrenSenaste NyttUFC 239

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...