Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports samt Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports.

UFC-bossens oväntade hyllning till Ben Askren – efter andra raka förlusten

✅ "Tror att det finns något groll, men ..."

Welterviktsstjärnan Ben Askren föll under helgen i sin andra raka UFC-match någonsin då han ströps ut av BJJ-esset Demian Maia i den tredje ronden.

Läs mer: Ben Askrens uttalande – efter andra raka förlusten: “Dåligt beslut”

En som imponerades av matchen, som bjöd på en hel del högkvalitativ grappling, var UFC-bossen Dana White. Det uppger han i en intervju med MMA-profilen The Schmo under veckan.

– Helgens match var helt otrolig, jag älskade den. Det var en rolig match att se. Ben tog med sig en massa hype, folk såg fram emot att se vad han kunde göra, säger White.

“Tror att det finns något groll”

Många fans har fått intrycket av att White och Askren inte gillar varandra – men detta stämmer inte, enligt UFC-presidenten själv. Han hyllar i stället Askren för det han har åstadkommit i organisationen sedan flytten från ONE.

– Jag har inte pratat med honom (Askren, reds. anm.) sedan matchen. Folk tror alltid att det finns något sorts groll mellan oss, och att jag njuter av att han förlorar. Men jag gillar Ben Askren och vad han har tagit med sig till UFC under de tre fighter han har varit en del av här. Vi får se vad som kommer härnäst för honom, avslutar White.

Askren gick under veckan ut och meddelade att han funderar på att lägga handskarna på hyllan. “Funky”, som var obesegrad innan han kom till UFC, har nu ett record på 19-2, 1 NC.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...