Dana White: “Min idé att ta Ben Askren till UFC”

✅ Trots tidigare dåliga relationen - nu avslöjar UFC-bossen att det var hans idé att föra Askren till oktogonen

Förra veckan stod det klart att Ben Askren kommer till UFC. Detta genom en bytesdeal mellan UFC och ONE, där den asiatiska organisationen får den tidigare flugviktsmästaren Demetrious Johnson i gengäld.

KRÖNIKA: “Mighty Mouse” platsar inte i UFC och Askren hör inte hemma i ONE

Bytet förvånade många, dels för att bytesaffärer av den här magnituden nästan aldrig sker, men också för att Askren haft ett minst sagt svajigt förhållande med UFC-presidenten Dana White genom åren.

“Tror att jag hatar honom”

White har tidigare bland annat sagt att Askren aldrig kommer att fightas i UFC – men nu låter det annorlunda. I en intervju efter helgens UFC 230 meddelar White att det var hans idé att ta över Askren till organisationen.

– Jag pratade nyss med Ben Askren, och han tror att jag hatar honom. Om jag nu hatade dig, varför skulle jag då göra den här affären? Jag kom på affären och jag genomförde den. Det här var min idé. Varför skulle jag göra det om jag hatade dig, och inte ville att du skulle vara här? frågar sig White.

Läs också: “Ben Askren skulle förgöra Georges St-Pierre och Khabib”

“En jättebra affär”

White meddelade tidigare att Askren, hittills obesegrad genom sin professionella karriär, definitivt kommer att ställas mot en topp 5-rankad motståndare i sin första UFC-match. Detta skulle betyda att Robbie Lawler och Stephen Thompson är några av toppkandidaterna.

Oavsett vem han möter ser White nu fram emot att välkomna Askren till oktogonen.

– Jag bryr mig inte om vem du är eller vem du har mött – det är väldigt svårt att förbli obesegrad. I sådana här situationer älskar jag att ta in folk som honom för att se vad de går för. Det är otroligt stort. Det här en jättebra affär för mig, säger White.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Ben AskrenSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara