Ben Askren avslöjar – kan gå i pension

✅ UFC-stjärnan talar ut om känslorna efter bakslagen

Efter att ha vunnit mästarbälten i både Bellator och ONE Championship kom MMA-stjärnan Ben Askren in i UFC med ett enda mål i sikte: att bevisa sig som den bästa welterviktaren i världen.

Askren äntrade den världesledande MMA-organisationen med ett obesegrat matchfacit som proffsfighter. Debuten började bra med en kontroversiell seger över ex-mästaren Robbie Lawler, men sedan dess har det emellertid gått utför för “Funky” – som nu står med två raka nederlag.

Först knockades han på rekordtid – endast fem sekunder – mot Jorge Masvidal. Sedan ströps han i helgen medvetslös av BJJ-esset Demian Maia.


LÄS MER: Ben Askren förlorar igen – stryps medvetslös


Ben Askren förklarar i “Ariel Helwani’s MMA Show” att han inte klev in i UFC för att bli rik eller känd – utan enbart för att visa att han var bäst i världen. Efter förlusten mot Masvidal kände han fortfarande att målet var inom räckhåll, men nu medger han att en titelfight är mer avlägsen för närvarande. Paul Miller-USA TODAY Sports

“Skulle ljuga om jag sa att jag inte gör det”

Under kvällen talade Askren ut om känslorna i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani. “Funky” var i vanlig ordning på gott humör trots det senaste bakslaget – men avslöjade att han nu överväger pension.

– Pension är definitivt något jag överväger. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gör det. Det är helt enkelt en avvägning mot tiden satsningen kostar mig. Jag har en hel del på gång i mitt liv, jag är riktigt sysselsatt. Jag har en hel del som jag är passionerad över, och som jag älskar. Inte bara träning specifikt, men jag lägger säkert 30 timmar i veckan på MMA-relaterade saker. “Kan jag använda min tid bättre på något annat” är definitivt en tanke som slår mig, säger Ben Askren i “Ariel Helwani’s MMA Show” och fortsätter:

– Med det sagt, två saker till. Allt jag någonsin ville ha var en möjlighet. Det är allt jag ville ha. Jag fick min möjlighet, så det vore svårt att vara bitter eller missnöjd på något sätt eftersom jag hade möjligheten som jag var ute efter. Jag kunde inte utnyttja den möjligheten, och det är mitt fel. Det är en av mina tankeprocesser. Men samtidigt vill en del av mig fortsätta fightas. Jag kände att jag gjorde riktigt bra i från mig i matchen mot Demian Maia.

Vad tycker ni läsare – borde Ben Askren gå i pension, eller har han mer att ge mot UFC-toppen? Kommentera!

Kategorier
Ben AskrenSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara