JUST NU: Ben Askren går i pension – igen

✅ Stjärnan har gått sin sista UFC-fight ✅ Avslöjar beslutet - mitt i livesändning

Den flerfaldige MMA-mästaren Ben Askren har beslutat att lägga handskarna på hyllan, efter två raka förluster i UFC.

“Funky,” som vunnit bälten i både Bellator MMA och ONE Championship, meddelade beslutet alldeles nyss – mitt i livesändning med ESPN:s Ariel Helwani.

– Jag pensionerar mig från sporten mixed martial arts, avslöjar Askren i Ariel Helwanis’s MMA Show som pågår live just nu.

Andra gången Ben Askren går i pension

Askren har tidigare lagt handskarna på hyllan, innan han fick chansen att göra comeback och göra sin efterlängtade UFC-debut som följd av ett historiskt fighterbyte.

Han inledde också i vinnande vägar, även om debutsegern mot Robbie Lawler var tämligen kontroversiell. När Askren då såg ut att närmare sig en titelchans – så åkte han plötsligt på UFC:s snabbaste knockoutförlust någonsin mot Jorge Masvidal.

Kort efter den senaste förlusten, där Askren blev utstrypt av Demian Maia, berättade 35-åringen att han övervägde en pension,. Och nu är det alltså officiellt att han lägger ner karriären.

En bidragande orsak till beslutet var, enligt Askren, att han behöver genomgå höftoperation.

Blev en av sportens största stjärnor under 2019

Askren visade tidigt i sin karriär att han var en av de bättre welterviktarna i världen, när han besegrade namn som Andrey KoreshkovDouglas Lima och även svenske Zebaztian Kadestam med sin överlägsna brottning.

När han senare vann mot Lawler blev han rankad som världssexa i UFC, innan han föll ur topp 10 som följd av de två efterföljande nederlagen.

Sammanlagt har Askren samlat ihop ett matchfacit på 19-2, 1 NC som professionell MMA-fighter.


LÄS MER: UFC-bossens oväntade hyllning till Ben Askren – efter andra raka förlusten


 

Kategorier
Ben AskrenSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara