"Funky" Ben Askren. Foto: ONE Championship

Ben Askren vinner UFC-debuten – efter grova domarmissen!

✅ Galna matchen: Obesegrade stjärnan besegrar forne mästaren ✅ Domaren gör bort sig rejält

UFC 235: Jones vs. Smith pågår för fullt i T-Mobile Arena i Las Vegas. Alldeles nyss fick vi se den tidigare Bellator – och ONE-mästaren Ben Askren göra sin efterlängtade UFC-debut och sätta sitt obesegrade matchfacit på spel mot den forne UFC-mästaren Robbie Lawler.

“Funky” besegrade nummer 6-rankade Lawler och fortsatte sin segersvit. Men det var knappast någon vidare övertygande vinst. Det första som hände var nämligen att Askren blev kastad på huvudet, varefter Lawler svärmade med brutal ground and pound.

Askren var oerhört nära att bli avslutad, men överlevde makalöst nog och tog sig sedermera ur knipan. Kort senare kopplade han en bulldog choke som såg ut att sitta tight – och då kom den stora domarmissen.

Herb Dean trodde att Lawler var medvetslös och stoppade matchen – vilket omedelbart visade sig vara helt fel. Lawler studsade nämligen upp och visade direkt att han fortfarande var helt med i matchen.

Kaxiga utspelet: “Är det här det bästa du har?”

Kontroversen åt sidan har Askren nu ett imponerande matchfacit på 19-0, 1 NC som nu inkluderar en riktig toppvinst.

– Är det här det bästa du har, Dana White? frågade en kaxig Askren i segerintervjun med Joe Rogan.

Askren svarade även på buropen:

– Jag är ingen domare.

Lawler (28-13, 1 NC) har nu förlorat två raka matcher.

Officiellt resultat: Ben Askren besegrade #6 Robbie Lawler via submission (bulldog choke) i rond 1 (3:20).

Vad tycker du om domarinsatsen? Kommentera!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 235

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara