Beneil Dariush klättrar högt i nya rankingen – går om Conor McGregor!

✔ Stor rörelse i lättviktsklassen efter helgens UFC-gala! ✔ Se den officiella rankingen här!

Den officiella rankingen för UFC:s viktklasser har uppdaterats efter helgens gala och det är stor rörelse i lättviktsklassen! Bland annat ser vi att Beneil “Benny” Dariush klättrar till en tredjeplats framför Michael Chandler och Conor McGregor.

Dariush imponerade stort med sin seger över den före detta interimmästaren Tony “El Cucuy” Ferguson förra veckan. “Benny” gick in i mötet på en niondeplats i rankingen och Ferguson var några platser före på en femteplats.

Matchen började med att Dariush fick in en träff tidigt i första ronden och kunde sätta press på Ferguson. Han fick sedan ner “El Cucuy” på mattan och kunde kontrollera resten av ronden samtidigt som han levererade hårda slag.

Andra ronden började i högt tempo och Dariush pressade Ferguson mot stängslet. Ferguson blev nedtagen på mattan återigen, men fick denna gång in ett strypgrepp och kunde försvara sig bättre. “Benny” fick vid ett läge in en benlåsning men Ferguson kunde ta sig ur knipan och ta sig till nästa rond.

“El Cucuy” såg ut att ha sitt ben skadat i den tredje ronden efter benlåset och blev återigen nedtagen och kontrollerad på mattan. “Benny” kunde därmed ta hem segern via enhälligt domslut utan större problem.


HETAST JUST NU


Tony Ferguson och Conor McGregor byter plats i rankingen

Charles “Do Bronx” Oliveira besegrade Chandler i en kamp där det vakanta lättviktsbältet stod på spel under UFC 262. Det sätter Oliveira i toppen av listan och han förlänger sin otroliga segersvit till nio matcher på raken!

McGregor hoppar upp ett steg och byter plats med Ferguson vilket innebär att han är tillbaka i topp-fem. Dariush är den stora vinnaren och hoppar upp sex steg vilket betyder att han nu bara har Dustin Poirier och Justin Gaethje över sig, bortsett från Oliveira.

Se den officiella rankingen nedanför!

Mästare: Charles Oliveira

 1. Dustin Poirier
 2. Justin Gaethje
 3. Beneil Dariush
 4. Michael Chandler
 5. Conor McGregor
 6. Tony Ferguson
 7. Rafael Dos Anjos
 8. Dan Hooker
 9. Paul Felder
 10. Islam Makhachev
 11. Gregor Gillespie
 12. Kevin Lee
 13. Carlos Diego Ferreira
 14. Drew Dober
 15. Thiago Moisés

 

Håller du med den uppdaterade rankingen?

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Conor McGregorNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...