Lättviktaren vann stort – kritiserar UFC i sin segerintervju: “Respektlöst!”

✔ "Detta stör mig verkligen!" ✔ Uppdatering: Beneil Dariush förklarar sig

Beneil Dariush är den senaste i raden av UFC-fighters som använder sin segerintervju till att kritisera organisationen. Under helgens UFC Fight Night: Overeem vs Volkov så besegrade han Diego Ferreira via delat domslut.

Dariush avancerar därmed till sex raka vinster i lättviktsklassen och kan förvänta sig ett steg upp i rankingen. Inte nog med det, den spännande lättviktsdrabbningen plockade även hem Fight of the Night-bonusen på $50,000, närmare 420 000 kronor.

I sin segerintervju gjorde han det dock klart att han var missnöjd med att han ens tvingades dela bur med brasilianaren.

 – Jag måste säga något, för detta stör mig verkligen, sa Dariush till Daniel Cormier. Diego borde ha mött någon i topp-fem. Jag borde också ha mött någon i topp-fem. Vi hade båda svåra vinstsviter. Vi har slagits mot alla, vi säger aldrig nej till någon!

– Hade jag varit Diego så hade jag känt mig aningen orespekterad. Jag vet att jag känner att de varit lite respektlösa mot mig.MISSA INTE


Uppdatering: Beneil Dariush förklarar sig

Under presskonferensen efter galan så tog Dariush tillfället i akt att förklara sig. Han menar på att han uttryckte sig felaktigt och att han inte menade att kritisera UFCs matchmäklare Sean Shelby.

 – Jag utvecklade inte mitt resonemang ordentligt, sa Dariush sedan. Mitt problem är att topp 10-fighters ser på mig som “hög-risk, låg-avkastning” och de vill inte ha med mig att göra. Det gör mig besviken.

– Jag uppskattar Sean Shelby. Han har ringt mig varenda gång, pratat med mig och förklarat situationen. Jag var lite off [med mina kommentarer], så jag måste säga förlåt till Sean.

Dariush siktar på att göra sin retur till buren i april eller maj och hoppas landa en match mot någon i divisionens topp-fem.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Beneil DariushSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara