Beskedet – “The Mauler” ger inte upp: “Snart tillbaka”

✔ Uttalande efter chockförlusten: "Långt ifrån över"

Alexander “The Mauler” Gustafssons comeback i UFC gick inte alls som de svenska fansen hade hoppats på.

LÄS MER: “The Mauler” släpper uttalande – efter förlusten i UFC-comebacken


Gustafsson föll tungt redan efter två minuter mot ex-mästaren Fabricio Werdum i helgen, i sitt första UFC-framträdande sedan i juni förra året. Detta i vad som var den svenske MMA-stjärnans första tungviktsmatch någonsin.

I en livesändning på Instagram efter förlusten sågs ändå Gustafsson vara på relativt gott humör – och han verkar inga planer på att dra sig tillbaka trots chockförlusten.

– Jag kommer tillbaka, lovade Gustafsson under sändningen.

Managern om “The Mauler”: “Gjorde ett misstag”

MMAnytts Ashah Tafari har också varit i kontakt Gustafssons manager Majdi Shammas, som bekräftar att svenskstjärnans karriär är “långt ifrån över”.

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson släpper uttalande – efter förlusten i UFC-comebacken

– Alex kommer att fightas igen, han är snart tillbaka. Det här är långt ifrån över. Han var i toppform inför det här och hans boxning var på en helt ny nivå, men han gjorde ett misstag som kostade honom matchen. Det folk måste förstå är att marginalerna är så små i MMA på den här nivån. Vi snackar om en världsmästare som är otroligt skicklig på marken – möter man en kille som Werdum har man inte råd med ett enda misstag. Den här gången var det hans kväll, nästa gång är det Alex tur. Han tog ingen skada och skulle kunna tävla igen nästa vecka lika gärna, säger stjärnmanagern till Tafari.

Via Ashah Tafaris Instagram:

View this post on Instagram

”LÅNGT IFRÅN ÖVER – SNART TILLBAKA” 👊🇸🇪 Pratade med den svenske stjärnmanagern @majdishammas, som representerar @alexthemauler. Så här säger han om Gustafssons framtid, efter förlusten mot @werdum: ”Alex kommer att fightas igen, han är snart tillbaka. Det här är långt ifrån över. Han var i toppform inför det här och hans boxning var på en helt ny nivå, men han gjorde ett misstag som kostade honom matchen. Det folk måste förstå är att marginalerna är så små i MMA på den här nivån. Vi snackar om en världsmästare som är otroligt skicklig på marken – möter man en kille som Werdum har man inte råd med ett enda misstag. Den här gången var det hans kväll, nästa gång är det Alex tur. Han tog ingen skada och skulle kunna tävla igen nästa vecka lika gärna.” Vi kommer alltså få se Alexander Gustafsson fightas igen. Han är 33 år gammal och en fighter av världsklass. Oavsett vad tangentbordskrigarna och förståsigpåarna på @sportbladet säger. Låt oss stötta vår svenske MMA-hjälte i vått och torrt! Ser fram emot nästa fight! 💪 📸: @stefanromaremma #MMA #UFC #TheMauler #AlexanderGustafsson #SvenskMMA

A post shared by Ashah Tafari (@mma_ashah) on

Gustafsson gick officiellt i pension efter sin förlust mot Anthony Smith på UFC Stockholm förra året, men meddelade sin återkomst tidigare under sommaren.

“The Mauler” vann sin senaste UFC-fight då han knockade Glover Teixeira i maj 2017.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara