Bezan Mahmudi Bianca Antman

MMA-VM 2019: Intervjuer med de svenska medaljörerna!

✅ MMAnytt på plats när svenska landslaget landade på Arlanda

Svenska landlaget åkte till Bahrain med stora förhoppningar om att ta hem flera medaljer. Det slutade med fem medaljer där två av de hade den högsta valören.

Det blev dubbelt upp Allstars Training Center högst upp på prispallen i atomvikt respektive flugvikt. Bezan Mahmudi och Bianca Antman fick revanschera sig från EM där de åkte ut i första omgången.

Guldmedaljörerna

Bezan Mahmudi

Mahmudi fick tuffast möjliga öppning mot Finlands Jenna Horto. Mahmudi dominerade finskan och tog hem en domslutsvinst. I semifinalen lämnade hennes motståndare vilket förde henne vidare till final mot Ayan Tursyn från Kazakstan.

Mahmudis grappling blev för mycket för Tursyn, som endast kunde ta hem den andra ronden där inte mycket hände ståendes.

Bezan tänker ställa upp på SM nästa år och försvara sin landslagsplats.

Bianca Antman

Antman var, precis som Mahmudi revanschsugen efter det misslyckade resultatet på EM. Det syntes direkt i första matchen där Antman tog kommandot och thaiboxaren använde sin brottning för att i kvartsfinalen låsa ut Sydafrika.

Sedan väntade en tuff match mot Ryssland där Antman fick gräva djupt för att orka med den sista ronden, efter att ha dominerat de två första, återigen med sin grappling.

I finalen lät hon thaiboxningen skina tills hon hittade läget att strypa ut Nya Zeeland och plocka hem guldet.


Bronsmedaljörerna

Frida Vastamäki

Frida Vastamäki från Kampsportstadion visade direkt att hon var en medaljkandidat efter två starka insatser i 16-dels och kvartsfinalerna. Vastamäkis brottning och clincharbete tog henne vidare från de två matcherna mot Nordirland och Storbritannien – där den senare var en retur från en tidigare turnering.

I semifinalen mot Kina blev det otroligt jämnt och tyvärr drog kinesiskan längsta strået. Vastamäki tar hem sin andra medalj från en stor turnering och hennes EM-guldmedalj från 2018 får nu en kompis.

Daniyal Shamkhalov

Daniyal Shamkhalov från Västerås Fight Club kom till VM med sikte på guldet. I kvartsfinalen ställdes han mot sin rival från Bahrain Abdulmanap Magomedov som på EM skakade honom med en huvudspark och ströp ut honom.

Shamkhalov gick segrade mot Magomedov efter att ha stängt ned bahrainierns game och träffat motståndare med massor av knän. Han försökte med samma taktik i semifinalen med motståndet från Ryssland var bättre på alla bitar av MMA än den tidigare motståndaren.

Blott 21 år gammal är Shamkhalov i alla fall nöjd med medaljen och revanschen. Han tänker även försvara sin landslagsplats på SM nästa år.

Sandra Meneses

Sandra Meneses, även hon från Kampsportstadion är fortfarande inne på sitt första år som representant för svenska landslaget. På EM i somras tog hon sig till final och fick där nöja sig med en silvermedalj.

På VM spöade hon Frankrike via TKO vilket förde henne till semifinal mot turneringsvinnaren Michelle Montague. Nu ser det ut som att Meneses eventuellt lägger handskarna på hyllan, endast 40 år ung.

Hon vill dock vara kvar i MMA-världen i någon form – och funderar på att utbilda sig till domare. Hennes EM-silvermedalj har nu fått en bronskompis hemma i medaljskåpet.


Mer om VM i MMA och svenska landslaget

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...