VM i MMA 2019: Två svenskar klara för final!

✅ "Sjukt trött. Behövde bara överleva..."

Semifinalerna i årets upplaga av VM är avslutade och med facit i hand kan vi konstatera att det är dubbelt upp Allstars Gym i finalen.

I flugviktsdivisionen gick en fortsatt revanschsugen Bianca Antman in i buren mot ryskan Zemfira Alieva. Thaiboxaren Antman dominerade Alieva på samtliga distanser och plockade hem rond ett och två stort.

I rond tre var hon “sjukt trött, och behövde bara överleva”. När domarna läste upp domslutet stod Antman som vinnare och är fortsatt obesegrad i Bahrain.

I finalen möter hon Hannah Dawson från Nya Zeeland.


LÄS MER: VM i MMA 2019: Följ svenskarnas matcher – resultat live här!


Bezan Mahdmudi vidare på walkover

Bezan Mahmudi – Foto: Stefan Romare / MMAnytt

Ytterligare en Allstars fighter blev klar för final redan innan matcherna dragit igång. På Instagram avslöjade Bezan Mahmudi att hennes motståndare aldrig vägde in – vilket gav henne vinsten på walkover.

Hon kände att framgångarna var oförtjänta – men värt att påpeka är: att klara vikten är också en viktig del i en fight. Mahmudi tog sitt ansvar som professionell fighter och vägde in på utsatt tid.

Man vill ju förtjäna sin framgångar, inte få det serverat så här, sade Mahmudi till MMAnytt.

Men nu fokuserar jag på lördag.

Mahmudi möter nu Ayan Tursyn från Kazakstan. En nation som skördat otroliga mängder framgångar IMMAF. Samtliga svenskfinaler visas i bur ett.

Matcherna kommer streamas live och gratis på The SunThe Sun.


LÄS MER: MMA-talangens halspulsåder sprack – opererades akut i åtta timmar


Tre svenskar åker ut ur mästerskapet

När dagen började hade vi fyra fighters som skulle gå in i buren. En av dem var Frida Vastamäki som mötte kinesiskan Guangmei Han.

Det var en riktigt jämn tillställning medan de två där Vastamäki hotade med sparkar och brottning, medan Han pressade framåt med boxningen. När beslutet kom tyckte domarna att kinesiskan gjorde tillräckligt för att förtjäna vinsten.

Vastamäki får med sig en bronspeng hem.

Detsamma gäller klubbkollegan och doldisen Sandra Meneses. I blott sin tredje match i en stor turnering tog hon sig an den betydligt mer meriterade Michelle Montague från Nya Zeeland.

Montague har lång erfarenhet inom både brottning och rugby och är otroligt fysisk. Meneses fick se sig besegrad via giljotin i första ronden och får med sig en bronspeng som tröst.

Att ta medalj på två mästerskap efter att ha tränat MMA så kort tid är en prestation att vara riktigt stolt över!

Daniyal Shamkhalov försöker med allt – men faller på mållinjen

Efter den sensationella revanschen mot Abdulmanap Magomedov i kvartsfinalen var det mycket hype kring Daniyal Shamkhalov som nu sågs som en av favoriterna att vinna turneringen.

I hans väg stod ryssen Ahmed Gazimagomedov. Ryssen ville inte ha något med Shamkhalovs stående att göra och gick på upprepade nedtagningar. Precis som i matchen mot Bahrain hittade Shamkhalov många små luckor att träffa med knän och slag.

I andra ronden började han dessutom gå på submissions och var nära att sätta både en kneebar och en ninja choke (eller power giljotin som det också kallas).

Tyvärr räckte inte det för att imponera på domarna och Shamkhalov får med sig en bronsmedalj till Västerås Fight Club.

Han var mycket bättre än gårdagens motståndare.. Var nära att sätta ett par submission och hörde honom kvävas, sade Shamkhalov–

Jag är 21 år gammal och har bara tränat i fyra år. Kalashnikov och bajonetten ska vässas. Fortsättning följer…

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...