Här tar hyllade domaren heder och ära – av Jon Jones

✔ Totalsågar stjärnan: "Fullkomlig loser" ✔ Garanterar tid bakom galler ✔ Uppmaningen - till UFC

Förra veckan kom det fram uppgifter om att Jon Jones ännu en gång var i blåsväder. Detta efter att ha varit kraftigt berusad i sin bil – med en laddad pistol under förarsätet.

Nu ger den legendariske MMA-domaren “Big” John McCarthy sin syn på saken, då han i sin podcast Weighing In går hårt åt superstjärnan på grund av hans agerande.

– Så länge Jones har en fight inbokad är han disciplinerad och det ger honom den struktur han behöver. När han däremot inte har något att fokusera på blir det katastrof, säger “Big” John och fortsätter:

– Den du är som person bestäms av det du gör när ingen annan ser på, vilket är Jones problem, menar McCarthy.

“Big” John hänvisar till den videoupptagning som släpptes på Jones i samband med att han blev arresterad. I filmen säger “Bones” till en av poliserna att han vill hem till sin familj, vilket får “Big” John att gå loss rejält:

– Du hade chansen att vara med dina barn men du valde istället att köra full och skjuta med vapen. Det var du som tog det beslutet och ingen annan. Det här kommer skada Jones mycket mer än vad han anar, säger McCarthy.

“Big” John garanterar tid bakom galler – för Jon Jones

McCarthy, som även är före detta polis, menar att rättsväsendet inte kommer att ta lätt på Jones senaste skandal. Superstjärnan har som bekant haft problem med lagens långa arm tidigare – vilket han nu menar bör leda till frihetsberövande.

– Jones kommer få spendera tid bakom galler eftersom han nu visat att han inte är villig att ändra sin attityd. De (rättsväsendet, reds. anm.) vet nu att Jones inte tar det här på allvar vilket kommer få stora konsekvenser, menar McCarthy.

Jon Jones har genom tidigare skandaler blivit av med mästarbältet – flera gånger. Nu menar den legendariske MMA-domaren att det inte bara är dags att ta bältet ifrån honom, utan även att ge Jones sparken från UFC.

– Jones kommer inte att fightas på ett tag så UFC kommer tvingas att ta bältet ifrån honom. Om jag bestämde över UFC hade han fått sparken direkt. Om Bellator senare hade försökt att signa honom hade jag gjort allt för att övertyga dem att det är en dålig idé, säger McCarthy, som menar att Jones är en världsmästaren i buren – men en “fullkomlig loser” utanför.

“Big” John McCarthy är numera som bekant kommentator för MMA-organisationen Bellator, och skyr inga medel när han ger sin syn på Jones senaste agerande.

Det är inte särskilt troligt att Jones kommer bli förpassad av UFC då han är en av de absolut största stjärnorna inom organisationen.

Däremot kanske han behöver ta till sig av kritiken innan något allvarligt händer. “Big” John avslutar med att påpeka att han inte tror att Jones vill skada någon medvetet – utanför ringen. Men att Jones också har haft tur att inget värre har hänt.

Se hela podden i videon nedan!

Vad tycker ni? Borde UFC återigen ta bältet ifrån Jones?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Svara