Bilal Musa går i pension

✅ En av Malmös veteraner har nu valt att lägga handskarna på hyllan efter helgens Superior Challenge-gala

På underkortet för Superior Challenge 18 möttes flugviktarna Bilal Musa (2-4) och Serdar Altas (3-0) i en match mellan rutinerad veteran och stigande talang. Musa har en lång och lyckad bakgrund inom brottning medan Altas blev världsmästare i amatör-MMA för att sedan sadla om till proffs.

RELATERAT: 

Inför galan följde MMAnytt Malmöflugviktaren fram till galan för att belysa Musa både som fighter och person. Skåningen ar väl förberedd inför matchen och klarade vikten galant, och trots tidig framgång i mötet med Altas hamnade Musa på botten där motståndaren öste ner med slag, och domare Kevin Sataki tvingades bryta.

Efteråt talade Musa med MMAnytt, som berättade att mötet på Superior Challenge 18 blev hans sista match.

“All lycka Serdar Altas, ung talang, det kommer gå bra för honom, jag önskar han all lycka, och det här var min sista match. Det var en rolig resa, vi gjorde en jätterolig resa hit. Det var fantastiskt att tävla för Superior Challenge och de hade ett fantastiskt arrangemang. Jag vill tacka alla som har stöttat mig, alla sms, alla som har skrivit och ringt, och jag vill tacka alla som har stöttat och hjälpt till med träningen, alla ni där ute, ni vet vem ni är. Jag vill tacka MMAnytt för att ni har följt mig hela vägen till matchen, ni gjorde fantastiska avsnitt.

“Ja, det är här och nu, det är slut. Så nu får vi vara vid sidan om och se om vi kan coacha andra, träna andra, och leva från det hållet. Tack Superior Challenge, tack [Superior Challenges vd] Babak [Ashti], tack allihopa.”

Musa har tävlat i MMA sedan 2009 där han förlorade mot finnen Mathias Klockars via kontroversiell TKO. Därefter radade han upp två raka vinster i Superior Challenge, bland annat över britten Craig Derbyshire. Sedan förlorade han ett domslut mot Binh Son Le samt en submission mot fransmannen Iuri Bejenari, där en rad personliga problem spökande inför matchen.

Sedan långt tillbaks har Musa varit en känd profil i Malmö som tränat med många ungdomar i brottningsklubbben Malmö Tigers. Innan MMA tävlade han i tyska bundesligan för brottning där han hade mycket framgång.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...