BILD: Här är poängkortet från Stephen Thompson vs. Darren Till

✅ Många hade "Wonderboy" som vinnare - men domarna såg det annorlunda ✅ Här är poängkortet från det kontroversiella huvudmatchen på UFC Liverpool

Under söndagskvällen UFC Fight Night 130: Thompson vs. Till i Liverpool fick vi se två av världens främsta strikers drabba samman i huvudmatchen. Det var ingen mindre än den nummer 1-rankade amerikanen Stephen “Wonderboy” Thompson som tog sig an den obesegrade hemmafavoriten Darren Till i ett riktigt intressant welterviktsmöte som kom att gå tiden ut.

Det vi fick se var en otroligt spännande match som var väldigt jämn rakt igenom. Den enda ronden där det var klart och tydligt vem som vann var den femte och sista – där Till bland annat lyckades sänka Thompson. Annars var övriga ronder svårbedömda och MMA-världen är nu tämligen splittrad i frågan om det verkligen var rätt vinnare som utsågs.

Till vann matchen via enhälligt domslut med poängsiffrorna 48-47, 49-46 och 49-46. Kolla in det officiella poängkortet nedan!


LÄS MER: HAN GÖR DET! Darren Till besegrar ”Wonderboy”!

LÄS OCKSÅ: Vann rätt person huvudmatchen? Twitterreaktioner är minst sagt kluvna


Mark Collett hade alltså Till som vinnare i rond två, fyra och fem medan Andy Roberts gav alla ronder utom den allra första till “The Gorilla”. Paul Sutherland såg Thompson som vinnare i rond tre men hade Till som vinnare i de övriga fyra ronderna.

Vem tycker du vann matchen – Stephen Thompson eller Darren Till?

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 130

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...