Dustin Poirier. Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Bild: Se Dustin Poiriers ben efter Gaethjes sparkar

✅Fyra ronder av brutala bensparkar - Nu har skadan lagt sig ✅Gaethje - Har avslutat tre motståndare med bensparkar

Inför UFC on FOX 29 i Arizona hade de flesta förväntat sig ett krig från Dustin Poirier och Justin Gaethje – Vilket var precis vad fansen fick. I tre hela ronder kämpade lättviktarna och i många avseenden verkade Gaethje ligga före hos poängdomarna, särskilt med tanke på antalet brutala bensparkar ha fick in med märkbar effekt. I den fjärde ronden fick dock Poirier in ett slag som skakade motståndaren och sedan ledde till slutet en halv minut in i ronden.

Även om Poirier vann matchen så hade han redan hunnit absorbera över 100 signifikanta slag, varav flera av de bestod av hårda bensparkar. “The Diamond” tog nyligen till Twitter för att via resultaten av de grova attackerna

Gaethje – Expert på bensparkar

Många hyllar Gaethje som en av de med bäst bensparkar i divisionen – Om inte sporten i sig. Den talangfulle fightern har nämligen avslutat tre motståndare via bensparkar, senast var mot den forne UFC-fightern Brian FosterWSoF 29 år 2016. I UFC har han ett matchfacit på 1-2 – Där alla matcherna avslutats via knockout.

Poirier sitter å andra sidan på en två matcher lång vinstsvit och är obesegrad i sina fyra senaste framträdanden med en ogiltigförklarad match mot Eddie Alvarez bland dem. Innan någon potentiell titelchans kan komma på tal kommer han behöva tid för att återhämta sig från den krävande matchen mot Gaethje – Som redan anses vara en av årets bästa.

Vem vill du se Poirier möta härnäst?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dustin PoirierSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara