Bildextra: Lima manglade Rory MacDonalds ben under titelmatchen

✅ Kämpade sig till welterviktstiteln ✅ Fick en enorm hematom

Rory MacDonald nådde i helgen sitt mål då han blev krönt organisationens nya welterviktsmästare efter fem hårda ronder mot Douglas Lima. “The Red King” var dock tvungen att genomgå mycket smärta för att lyckas ta hem vinsten och det är hans ben ett levande bevis på.


Rory MacDonald blir ny Bellator-mästare efter fem ronders krig


Vann nästan UFC-titeln

28-åriga MacDonald var mycket nära att vinna welterviktsbältet i UFC men föll på mållinjen då han blev avslutad av Robbie Lawler i femte ronden, i en titelmatch han höll på att vinna via domslut. Efter den mycket uppmärksammade matchen kom MacDonald att ta en lång paus innan han återvände till oktagonen och förlorade en match mot Stephen “Wonderboy” Thompson.

Det skulle dröja nästan ytterligare ett år innan han tävlade men denna gång för Bellator. Efter en vinst över Paul Daley i maj så fick han i helgen chansen att möta welterviktsmästaren “Phenom” Lima, en match han slutligen vann via domslut efter fem ronder.

Precis som i matchen mot Lawler så blev dock MacDonald tvungen att kämpa sig förbi både psykiska och fysiska motgångar, allt med ett ben som såg allt annat än normalt ut:


Kolla in höjdpunkterna från Bellator 192: Rampage vs. Sonnen!Var inte brutet

Trots att MacDonald inte kunde gå efter matchen och blev tvungen att bli buren ifrån buren så kunde han för några timmar ge beskedet att benet inte var brutet:


Bellator 192: Rampage vs. Sonnen – Fullständiga resultat


Vann över UFCs welterviktsmästare

MacDonald står nu på toppen av sin karriär då han är Bellators welterviktsmästare och också har en vinst över UFCs regerande welterviktsmästare Tyron Woodley.

När kanadensaren var 14 år gammal påbörjade han sin resa mot toppen av kampsportsvärlden och i helgen kom han i mål. Det är dock bara början om man får tro honom själv.

MacDonald har nämligen sagt att han siktar på att bli mästare i flera divisioner men just nu står nog endast vila på schemat, åtminstone i någon vecka.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Rory MacDonaldSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...