Världsmästaren avstängd – straffas för osmakliga videon

✔ Tipsade om hur män skulle slå kvinnor ✔ Kan förlora stormatch ✔ "Finns inga ursäkter"

Boxningsvärldsmästaren Billy Joe Saunders har hamnat i blåsväder efter en minst sagt osmaklig video, där den 30-årige engelsmannen tipsade om hur män borde slå sina fruar.


LÄS MER: Toppboxarens postar viral video – om hur man slår kvinnor på bästa sätt


Saunders mötte stenhård kritik från flera håll, innan han tog bort klippet och bad om ursäkt.

– Det finns inga ursäkter för mitt agerande. Det var ett väldigt, väldigt, väldigt osmakligt skämt, skriver Billy Joe Saunders bland annat i ett uttalande på Twitter.

– Jag kan inte ta tillbaka det. Jag har bett, och ber, fullhjärtat om ursäkt, fortsätter han.

Billy Joe Saunders kan missa titelfight – mot Canelo Alvarez

I sin officiella ursäkt skriver Saunders även att han kommer donera en del av sin nästa matchlön till en brittisk välgörenhetsorganisation som jobbar mot våld i hemmet. Men det verkar dröja innan någon ny fight kan bli aktuell för den regerande WBO-mästaren i supermellanvikt.

Saunders har nämligen blivit avstängd av det brittiska förbundet för professionell boxning, som dragit in hans boxningslicens temporärt i väntan på ett förhör. Tid och plats för förhöret har ännu bestämts – och lär dröja på grund av situationen kring coronaviruset.

Om man beslutar om en längre avstängning riskerar Saunders att bli av med sin största match hittills i karriären. Den obesegrade mästaren planerades nämligen försvara WBO-bältet mot den mexikanske världsstjärnan Canelo Alvarez – en titelmatch som nu lagts på is.

– Det finns inga ursäkter, jag kan bara säga att han har ett gott hjärta och att han inte menar något i den där video. Men du kan bara inte göra det där, särskilt en man i den positionen. Det är oacceptabelt för Joe Bloggs här nere på gatan att göra det, så det är desto mer oacceptabelt för en boxningsvärldsmästare att göra det, säger promotorn Eddie Hearn till talkSPORT om Saunders agerande.


RELATERAT: KSI vs Logan Paul 2: Resultat & Highlights


 

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara