Foto: Patrick Jenkinson/Mattias Persson-MMAnytt

Ny svensk klar för Bellator MMA!

✅ Här är den senaste svenska Bellator-fightern ✅ Klar för tuff match i Birmingham

Sverige har en ny fighter i topporgansiationen Bellator MMA. Hans namn är Binh Son Le.

Le, 30, har för det mesta tävlat som flugviktare. Men nu kommer att gå upp en viktklass – och ta sig an den mer erfarne irländaren Brian Moore i ett bantamviktsmöte på Bellator Birmingham.

Nyheten rapporterades först av MMA Fighting och har bekräftats av Bellator.

Brian “The Pikeman” Moore. Foto: Bellator MMA


RELATERAT: Bellator MMA börjar sändas på svensk TV!


Binh Son Le tar sig an en större och mer rutinerad motståndare

Le (5-2, 1 NC) förlorade sin senaste fight mot Oleg Lichkovakha via domslut på M-1 Challenge 82 i augusti 2017. Matchen ändrades dock senare till en No Contest, då Lichkovakha fastnade i en dopingkontroll. Svenskens senaste vinst var mot Emin Huseynov via majoritetsdomslut på M-1 Challenge 70 i september 2016.

Moore (11-7) kommer själv gå ner en viktklass, efter att ha tävlat som fjäderviktare. Han lär med andra ord ha ett rejält storleksövertag och irländaren har dessutom mer erfarenhet bakom sig, jämfört med Le. Efter en submissionvinst över Giorgio Belsanti på Bellator 196 förlorade Moore senast mot UFC-veteranen Noad Lahat via enhälligt domslut på Bellator 210 i november förra året.

Bellator Birmingham: Primus vs. Wilde går av stapeln i Birmingham, England den fjärde maj. Eventet är det andra från nysatsningen Bellator MMA European SeriesMoore vs. Le kommer att ta plats på galans underkort.


LÄS MER: Uppgifter: Då gör Oliver Enkamp sin Bellator-debut

LÄS OCKSÅ: MMAnytt avslöjar: Malin Hermansson klar för Bellator-debut i USA!


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara