BJ Penn anklagas för flera år av hot och sexuella övergrepp

✅ UFC-legendaren har fått besöksförbud av sitt ex

UFC Hall of Fame-medlemmen BJ Penn är i hetluften igen.

MMA-legendaren, som har vunnit UFC-bälten i två olika viktklasser, får inte träffa mamman till sina två barn, efter att hon ansökt om besöksförbud. Anledningen är flera anklagelser om grova hot likväl som sexuella övergrepp – som enligt henne, Shealen Uaiwa, ska ha pågått kontinuerligt under deras tio år långa förhållande, skriver MMAjunkie.

I ett uttalande som finns med i domstolshandlingarna förklarar Uaiwa varför hon inte anmält incidenterna.

– Jag var rädd på grund av hans namn, rykte och den kontroll som han hade över mitt liv. Jag fruktar för min säkerhet och mina barns liv, skriver hon bland annat.

Är inte misstänkt för något brott

Besöksförbudet slutar gälla den åttonde oktober 2021. Under tiden tillåts Penn fortfarande visst umgänge med sina barn, samt knapp kontakt med sitt ex genom deras advokater.

Penn har inte delgivits någon brottsmisstanke i skrivande stund.

“The Prodigy” är bokad att återvända till buren på UFC 237 den elfte maj, där han förväntas möta Clay Guida. Inget tyder just nu på att matchen skulle bli avbokad.


RELATERAT: Galna benlåset tvingar BJ Penn att klappa – har nu sex raka förluster


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BJ PennSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara