Bisarra försvaret – efter grova anklagelserna: “Kvinnor är mjuka och mysiga …”

✅ Anklagas för sexbrott - nu bryter UFC-legendaren tystnaden

Den tvåfaldige UFC-mästaren BJ Penn är fortfarande belagd med besöksförbud mot mamman tills hans barn, Shealen Uaiwa. Detta efter grova anklagelser om flera år av hot och sexuella övergrepp i hemmet, som kom till ytan förra månaden efter ett avslöjande av MMAjunkie.

Trots den rättsliga situationen tilläts Penn fightas under helgens UFC 237. Där slog legendaren ett sorgligt rekord, när han förlorade sin sjunde match i rad efter en relativt jämn trerondare mot veteranen Clay Guida.

Inför galan vägrade Penn ställa upp på intervjuer med reportrar som hade för avsikt att fråga honom om anklagelserna. MMAjunkie nekades en intervju och de enda som fick tala med Penn ska ha gått med på att undvika ämnet.

“Skulle aldrig göra något för att skada en tjej”

Nu, efter helgens match, väljer Penn dock att bemöta anklagelserna i en intervju med sin egen hemsida. Och ordvalen är minst sagt märkliga…

– Jag skulle aldrig göra något för att skada en tjej. Under min uppväxt lärde jag mig aldrig något sådant. Min far gjorde aldrig något sådant mot min mor. Kvinnor är mjuka och mysiga små varelser, det är vad far alltid sa till mig när jag växte upp, säger BJ Penn till bjpenn.com och fortsätter:

– Jag har två döttrar själv, och jag kan inte ens tänka mig hur jag skulle känna om någon någonsin skulle göra dem illa. Men du vet, om man bortser från allt som pågår, så önskar jag Shea bara väl. Vi har varit separerade ett tag nu. Hon är faktiskt gift och väntar ett barn de närmsta månaderna. Allt jag kan säga är att jag önskar henne allt det bästa.

Kategorier
BJ PennSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara