BKFC-mästaren var emot vaccin – tills han själv insjuknade med covid

✔ "Lek inte med detta..."

Peruanske Luis “Baboon” Palomino är regerande lättviktsmästare i Bare Knuckle FC (BKFC). En av hans allra svåraste kamper har dock utkämpats på sjukhus, inte i ringen.

Det var tidigare i veckan som Palomino blev inlagd på sjukhus efter att ha insjuknat med covid. Trots att han är en elitatlet i toppform som tävlat i många av de största kampsportsorganisationerna så blev BKFC-mästaren svårt sjuk och uppvisade allvarliga symtom.

Palomino har tidigare varit en uttalad motståndare till vaccin för covid, men han ändrade sin ton totalt när han själv fick utstå sjukdomen. Han släppte nyligen en video från sjukhuset där han berättar om allt han tvingats utstå sedan han insjuknade.

– Tolv dagar utan mat, bara klunkar med vatten, enorm huvudvärk, ont i kroppen, feber från första dagen fortsätter än idag, rysningsattacker, ingen sömn som vara längre än två till tre timmar, inflammerad pankreas, diarré, rent vatten, började precis lugna mig med medicin, skrev Palomino om de besvären han upplever. Diabetes poppade upp från alla steroider som de pumpar mig med och tog mina första insulinsprutor.

 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luis Palomino (@luisbaboon)


HETAST JUST NU


“Detta är väldigt allvarligt”

Nu har Palomino vänt helt gällande sin inställning till vaccin. Det är uppenbart att han aldrig mer vill genomgå det han har och vill inte att hans vänner och fans ska göra det heller.

– Men jag vill att ni ska veta att detta är väldigt allvarligt, sade Palomino i videon. Jag var helt emot vaccinet förutom när det gällde gamla eller barn som är unga och har svagt immunförsvar. Det var jag aldrig emot. Jag uppmuntrade alltid de äldre att bli vaccinerade, min mamma exempelvis, familjemedlemmar, vänner. Jag tyckte alltid att de borde ta vaccinet. Nu uppmuntrar jag er allihopa att ta det, det kommer åtminstone hindra er från att dö.

– Detta fick mig nästan, fortsatte Palomino. Jag mår bättre idag, har äntligen börjat återhämta mig på dag 14, dag 15. Jag kämpade emot det i tolv dagar hemma och mådde inte alls bättre så min fästmö tvingade mig att komma hit [till sjukhuset] och det är det bästa hon kunde ha gjort mig. Lek inte med detta. Vaccinera er.

Palomino har tävlat i bland annat Bellator och World Series of Fighting (numera PFL). Under sin karriär har han mött fighters som Pat Healy, Justin Gaethje och Gesias “JZ” Cavalcante.

“Baboon” debuterade i BKFC i februari 2020 och besegrade Elvin Leon Brito via domslut. Därefter knockade han Isaac Vallie-Flagg för att vinna den vakanta lättviktstiteln. Sedan dess har han försvarat titeln två gånger, mot Jim Alers och senast Tyler Goodjohn.

Vem borde Luis Palomino försvara sin titel mot när han återvänder?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...