Blachowicz självsäker inför supermatchen: “större, starkare och smartare”

✔ Men allt är inte klart: "Väntar"

UFCs lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz är inplanerad att försvara sin titel för första gången mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

Sedan en tid tillbaka har Blachowicz och Adesanya varit involverade i en diskussion gällande en supermatch: mästare mot mästare. I går kunde MMAnytt rapportera att Dana White bekräftat att matchen är officiell. De beräknas att mötas under UFC 259 den 6 mars.

Nu har Blachowicz gått ut med ett uttalande på Twitter angående det bokade supermötet. Där kan även han bekräfta att matchen är överenskommen, men att det fortfarande inte har kommit något kontrakt från UFC.

Blachowicz lade även till hashtaggen #LegendaryPolishPower som blivit ett uttryck för den kraft och knockout-förmåga han besitter. Det var något som Dominick Reyes fick känna på i oktober när de tävlade om det vakanta lätt tungviktsbältet som Jon Jones valde att lämna ifrån sig.

– Allt är överenskommet. Jag väntar på kontraktet för att signera det. Laddar #LegendaryPolishPower


HETAST JUST NU


Blachowicz väg till lätt tungviktsbältet

Den polska mästaren Blachowicz har vunnit sina fyra senaste matcher. Innan han började sin segersvit åkte Blachowicz på en förlust mot Thiago Santos på UFC Fight Night 145. I den tredje ronden stod Santos som segrare via TKO.

Efter förlusten fick Blachowicz möta ex-mästaren Luke Rockhold som valt att gå upp till lätt tungvikt. Blachowicz knockade Rockhold i andra ronden och återvände till vinstkolumnen.

Blachowicz fortsatte sedan att vinna mot Ronaldo “Jacare” Souza via enhälligt domslut och Corey Anderson via KO. Den sistnämnda vinsten ledde till att Blachowicz bokades in i en titelmatch där han tog hem bältet efter att ha stoppat Reyes i andra ronden.

Trots att Blachowicz haft stora framgångar på senare tid kommer han inte vara favorit till att vinna supermötet. Adesanya är obesegrad inom MMA och baserat på mellanviktsmästarens tidigare matcher ser han bara ut att bli ännu mer oövervinnerlig.

I en tidigare intervju har dock Blachowicz sagt varför han tror att han behåller bältet och bli den första att besegra “The Last Stylebender”.

– Jag kommer att vara den större, starkare och smartare fightern. Om UFC vill boka matchen så kommer jag vara redo. Det hade varit en stor ära att möta och besegra Adesanya och visa honom “legendary polish power” i min viktklass.

 

 

Tror du Adesanya besegrar Blachowicz?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Israel AdesanyaJan BlachowiczNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...