Derrick Lewis (© Stephen R. Sylvanie USA Today Sports) Ilir Latifi (© Jason Silva-USA TODAY Sports)
Derrick Lewis (© Stephen R. Sylvanie USA Today Sports) Ilir Latifi (© Jason Silva-USA TODAY Sports)

“Black Beast” avslöjar – därför möter han “lilla” Ilir Latifi

✅ Lewis är förvånad över Latifis beslut

Den 8 februari kommer “Lyftkranen från Rosengård” Ilir Latifi att göra sin tungviktsdebut i UFC då han är inbokad att möta topprankade Derrick “The Black Beast” Lewis.

Matchen är en enorm chans för den svenska stjärnan att blåsa nytt liv i sin UFC-karriär efter att ha förlorat två matcher på under ett år. Lewis är utan tvekan en av de mest populära och underhållande kämparna i tungviktsklassen och en vinst mot honom skulle sätta Latifi i snabbspåret till en titelchans.

Inför den stundande stormatchen har Lewis avslöjat hur det kommer sig att han accepterat en match mot en fighter som enligt honom själv “inte hjälper honom att nå toppen”

 – Jag bryr mig inte. Jag har sagt till [UFC] att jag slåss mot vemsomhelst och att det kvittar om de är rankade eller inte.

– Det kvittar att den här matchen inte hjälper mig att nå toppen, för jag bryr mig inte om titeln ändå. För mig handlar allt om att tjäna pengar så motståndaren spelar inte roll.Missa inte: Ilir Latifi förklarar: därför går han upp till tungviktLewis är förvånad över Ilir Latifis beslut

Lewis hade själv två raka förluster tidigare men lyckades vända trenden i början av november då han tog hem ett delat domslut över Blagoy Ivanov.

“The Black Beast” har sedan sin UFC-debut i 2014 tampats med några av divisionens absoluta toppnamn och slogs om titeln förra året. När Lewis fick reda på att han skulle möta Latifi så blev han först förvånad då han tyckte att Latifi var för liten t.om. för lätt tungviktsklassen:

 – Det var lite av en överraskning, sade Lewis om bokningen av Latifi som motståndare. Jag tyckte att han var en liten lätt tungviktare och om något så trodde jag att han skulle gå ned en viktklass, inte komma upp till tungvikt.

– Jag vet inte, vi får se hur det kommer gå Jag tror inte det kommer sluta väl för honom.

För liten för tungviktsklassen eller nystart för den talangfulla svensken? Den 8 februari kommer vi att få veta svaret!

 

Hur tror du det kommer gå för Ilir Latifi?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara